Wildeberg Wild House - Chenin Blanc 2023

Sydafrika
Sydafrika
Western Cape
Franschhoek

Sydafrikansk hvidvinsperle med blød, frugtrig karakter og en ren citruspræget eftersmag.

Læs mere

Sydafrikansk hvidvinsperle med blød, frugtrig karakter og en ren citruspræget eftersmag.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
Wild House - Chenin Blanc 2023
109
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Mad med citrus
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter
Velkomst
Smagsnoter
Æble

Æble

Pære

Pære

Honning

Honning

Kamille

Kamille

Kvæde

Kvæde

Druer
Chenin Blanc

Beskrivelse

Franschhoek Valley

Franschhoek Valley er en smuk og fascinerende region beliggende i Western Cape-provinsen i Sydafrika er en af landets mest berømte vindestinationer. Navnet "Franschhoek" betyder "fransk hjørne" på afrikaans, hvilket afspejler områdets rige historie og arv fra franske kolonister, der bosatte sig her i det 17. århundrede.

Vinhuset Wildeberg er omgivet af majestætiske bjerge og frodige vinmarker. Det milde klima og de forskelligartede jordtyper skaber optimale betingelser for dyrkning af en bred vifte af druesorter, herunder Chenin Blanc, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon og Shiraz.

Dalen er også kendt for sin gastronomi og kultur, der gør området til et populært rejsemål for mad- og vinelskere. 

Sydafrikas hvide signaturdrue

De fleste tænker nok, at Pinotage er Sydafrikas mest plantede druesort. Men Chenin Blanc er hjørnestenen i Sydafrikas vinproduktion. Druen er formodentlig bragt til landet fra Frankrig. Faktisk viser DNA-prøver at moderdruen til Chenin Blanc er Savignan-druen i Jura. Det er en alsidig drue, som kan producere alt fra tørre og aromatiske vine, til søde eller mousserende varianter.

For at give Wild House Sauvignon Blanc et tydeligt udtryk af Wildebergs terroir, giver winemaker ”JD” ikke vinen nogen fadlagring, så vinens karakter ikke skjules af fadnoter.  Ligesom husets andre vine, så gæres vinen naturligt, og vinen ligger på bærmen i ca. 9 måneder før aftapning.

Chenin Blanc i perfekt balance

Wild House Chenin Blanc er tør, men samtidig meget blød og rund. Den normale høje syre fra Chenin Blanc har winemaker ”JD” tøjlet til perfektion, og det giver den friske og fyldige karakter, man elsker hos denne drue. Du finder både ferskner, gule blommer, bagt æble, ingefær og honningmelon i duft og smag. Eftersmagen er tør og ren med subtile citrusnoter.

Server vinen til lyst kød som gris eller kylling, asiatisk inspirerede retter, grillede grøntsager, skaldyr eller bløde oste.

 

Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt