Terroir Al Limit Terra de Cuques Blanc 2021
Spanien
Catalonien
Priorat
Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Et blend af nogle af de fineste marker omkring et lille område af Priorat, den koldeste del af Priorat.
Læs mereTerra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Et blend af nogle af de fineste marker omkring et lille område af Priorat, den koldeste del af Priorat.
Læs mere
395
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Ost
Smagsnoter
Citron
Valnød
Kaffe
Blomme
Chokolade
Jasmin
Grapefrugt
Nektariner
Appelsinblomst
Druer
Pedro Ximenez
Muscat d’Aelxandre
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Et blend af nogle af de fineste marker omkring et lille område af Priorat, den koldeste del af Priorat. Markerne er beliggende i 350-400 meters højde, dyrkes biodynamisk og alt forgår ved håndkraft. 90%
Pedro Ximenez fra gamle stokke, der står i lerholdig jord ved El Molar. Disse nordvendte og kølige marker giver Pedro Ximenez en fantastisk finesse og kølighed. 10% Muscat d’Alexandria fra skiferprægede skråninger er med til at give vinen elegance og aroma.
Druerne trækker og gærer 5-6 dage med skindet ’whole cluster’, presses forsigtigt i en gammel lille presse og gærer færdig og lagres i små cementtanke i 14 måneder.
Vi er meget langt fra en klassisk hvid Bourgogne eller lign. Terra de Cuques Blanc er utrolig kompleks og dyb. Åbner i aromaen op med bl.a. vilde urter, grøn te, oliven, græs og hvide blomster.
Teksturen i vinen kan nærmest minde om en let rødvin, en fantastisk kombination af letløbende saft, der i eftersmagen lige har en smule modhager.
Fantastisk vin til et bredt udvalg fra køkkenet, lige fra f.eks. den fede fisk med en rig sauce og urter, til kylling eller svinekød serveret ’asian style’ eller i selskab med friske oste.
Vi anbefaler at give vinen en smule luft inden servering ved 8-9 grader.
“The white 2017 Terra de Cuques Blanc has a marine nose with hints of iodine and salt, slowly showing some white fruit, Mediterranean herbs, fennel and dry stones. Even if 2017 was a warmer year, this blend of 90% Pedro Ximénez and 10% Moscatel kept its alcohol at 13.5%. The skin contact was shortened, and the wine is subtler and finer, with ultra fine tannins and a textured mouthfeel. This is also cleaner, with less lees aromas, and the wine is sharp and more defined. I'd never say this is a warm vintage. They believe the only way to fight climate change is with work in the vineyard, and their vines are balanced and take the heat and extremes better. It just works. 93/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
Læs hele beskrivelsen