Patrick Uccelli 34 - Bianco 2021
Italien
Vigneti delle Dolomiti
Spændstig, syredrevet og utrolig læskende Bianco, der er pakket med nuancer af blomster, sæbe, urter, æbler, østers og knust kalk.
Læs mereSpændstig, syredrevet og utrolig læskende Bianco, der er pakket med nuancer af blomster, sæbe, urter, æbler, østers og knust kalk.
Læs mereSpar 30%
Før 285 kr.
199
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter
Smagsnoter
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Pære
Fersken
Mandel
Citronskal
Citron
Grønt æble
Blomster
Druer
Chardonnay
Pinot Bianco
Incrocio Manzoni
Beskrivelse
Patrick Uccellis hvide visitkort, hans Bianco som alt efter årgangen består af ca. 65 % Pinot Bianco, 25 % Incrocio Manzoni og 10 % Chardonnay fra hans biodynamiske Demeter-certificerede marker højt oppe i Alto Adige. Som altid hersker det naturlige gær i kælderen og vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Vinen er delvist lagret i ståltanke og gamle store egetræsfade i 12 måneder inden frigivelse.
Her får du en utrolig aromatisk vin, som dog aldrig krydser grænsen og bliver parfumeret. Aromaen er pakket med nuancer af blomster, sæbe, urter, æbler, østers og knust kalk. Teksturen i vinen er spændstig, syredrevet og utrolig læskende i eftersmagen. En fantastisk syre og beskedne 11 % i alkohol kombineret med en lille diskret let bitterhed i eftersmagen gør vinen til en fantastisk madvin til et bredt udvalg af retter med lyst fjerkræ, fisk, skaldyr eller helt oplagt til det vegetariske køkken. Vinen bør serveres ved 8-10 grader og kan gemmes op til 10 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Patrick Uccelli
I 1836 overtog Uccelli-familien den magiske Dornach-farm højt oppe i Dolomitterne. I dag er det Patrick Uccelli, der driver stedet med hans hustru og hele stedet er i dag biodynamisk (Demeter) certificeret. Man er selvforsynende med alt indenfor grøntsager, frugt, kød m.m., men det er vinen, der er det altoverskyggende fokus. Der er den dag i dag stadig mange af de gamle vinmarker, som man anlagde som terrasser på skråningerne i slutningen af 1800-tallet, som man dyrker. Druerne fra disse marker er nogle af de mest eftertragtede i området.