Nik Weis Riesling - Schiefer - Magnum 2022
Tyskland
Mosel
Imødekommende Riesling med noter af grønne æbler, citrusfrugter og en forfinet mineralitet og frugtsyre, der giver retning og struktur til det imponerende helhedsbillede.
Læs mereImødekommende Riesling med noter af grønne æbler, citrusfrugter og en forfinet mineralitet og frugtsyre, der giver retning og struktur til det imponerende helhedsbillede.
Læs mere
429
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Fed fisk
Flødebaserede retter
Skaldyr
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Lime
Grønt æble
Honning
Jasmin
Petroleum
Citron
Druer
Riesling
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Nik Weis’ Schiefer Riesling kan med rette betegnes som et best-buy. Vinen kommer fra nogle af Niks besiddelser ved Piesporter Goldtröpfchen i Mosel og Ockfener Bockstein i Saar. Vinstokkene, der er mellem 40 og 60 år gamle, vokser således i blå- og rødskiffer og bliver dermed en glimrende eksponent og bebuder for Mosels indsmigrende og spændstige mineralitet. Druerne til Schiefer Riesling håndhøstes så skånsomt som muligt og bringes til vineriet, hvor de presse blidt. Mosten hviler ved lave temperaturer, inden fermenteringen igangsættes udelukkende ved druernes naturligt forekommende gærceller. Dette valg er selvsagt for at bibeholde mest mulig af selve markernes unikke karakter og egentlige DNA. Vinen lagrer herefter med sit bundfald for at udvikle aroma- og smagskarakterer. Schiefer Riesling er imødekommende med noter af grønne æbler og citrusfrugter. I både duft er smag er der tillige en forfinet, underlæggende mineralitet og frugtsyre, der giver retning og struktur til det imponerende helhedsbillede. Det er en vin, hvor den ene slurk kalder på den næste.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Weingut Nik Weis
Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år, men vingården St. Urbans-Hof blev først etableret i 1947. Det er herfra Nik Weis og hans dedikerede medarbejdere udøver deres magi og fremstiller vine på allerhøjeste niveau. Nik Weis har været involveret i alle aspekter af vinproduktion fra barnsben og studerede siden hen vinavl og ønologi på det verdensberømte universitet Geisenheim. Hjemvendt fik han mulighed for at implementere sine egne produktionsfilosofier, inden han overtog vingården i 2003. Siden er det gået stærkt. Både hvad angår udvidelse af markarealerne og hans internationale anerkendelse. Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen og har tilsluttet sig det credo, der synes at gælde blandt de fleste top-producenter i Europa: terroir-tænkning og minimal menneskelig intervention.