Nals Margreid Pinot Grigio - Punggl 2022
Italien
Alto Adige
Den fyldige halvtørre smag ledsages af en bouquet af honning, appelsin og nyslået hø. Vinen har en fin balance mellem frugt og syre der gør den særdeles velegnet til fede fisk og kraftig sauce og krydret asiatisk mad. Vinen kan nydes i helt op til 10 år efter høsten.
Læs mereDen fyldige halvtørre smag ledsages af en bouquet af honning, appelsin og nyslået hø. Vinen har en fin balance mellem frugt og syre der gør den særdeles velegnet til fede fisk og kraftig sauce og krydret asiatisk mad. Vinen kan nydes i helt op til 10 år efter høsten.
Læs mere
285
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Asiatisk mad
Fed fisk
Stærk krydret mad
Sushi
Smagsnoter
Fersken
Citronskal
Honningmelon
Mandel
Grus
Knuste sten
Druer
Pinot Grigio
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
En unik Pinot Grigio fra Punggl, og et af Nals Margrids flagskibe. Punggl, det sydtyrolske ord for en høj, er et subområde syd for Margreid, der er perfekt til dyrkning af Pinot Grigio. Jordbunden er sandholdig og området ligger tæt på Adige-floden. En del af Pinot Grigio-vinstokkene er her op til 80 år gamle. Inden gæringen sorteres druerne omhyggeligt så kun de bedste druer anvendes. Gæringen sker på ståltanke og afsluttes med et par måneder på store træfade, for at afrunde vinen uden at give den fadsmag. Den fyldige halvtørre smag ledsages af en bouquet af honning, appelsin og nyslået hø. Vinen har en fin balance mellem frugt og syre der gør den særdeles velegnet til fede fisk og kraftig sauce og krydret asiatisk mad. Vinen kan nydes i helt op til 10 år efter høsten.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Cantina Nals Margreid
”Italiens bedste hvidvine” sådan beskrev Gambero Rosso Nals Margreid i 2014.
En sådan påstand kan altid diskuteres, men der er ingen tvivl om at Nals Margreid producerer en lang række fremragende vine.
Nals Margreid blev grundlagt i 1985, da de to vinerier Cantine Nalles (grundlagt i 1932) og Magrè-Niclara (grundlagt i 1954) blev fusioneret under samme tag. I dag er 140 vinavlere, fra 150 ha vinmarker fordelt over forskellige steder i Alto Adige, tilknyttet vineriet. Sammen kreerer de vine der udtrykker terroir og druernes ypperste karakteristika, men samtidig søges der efter en konstant forfinelse af traditionerne.
Vinmarkerne ligger i 14 forskellige subområder, fra nord for Nals til syd for Margreid, og hvert lille område har et helt specielt mikroklima. Markerne ligger i 200 til 900 meter over havet men Alperne beskytter området mod kulden fra nord og fra syd omsvøber Middelhavsvarmen markerne.