Maison Louis Jadot Monthélie Blanc 2022
Endnu en genistreg fra Louis Jadot. Denne Monthélie emmer af tropiske frugter, ristede hasselnødder og smør. En fyldig og herlig viskøs vin med imponerende intensitet i smagen og et markant fadpræg. Er du til Meursault eller Auxey-Duresses? Så prøv denne sjældenhed fra Monthélie.
Læs mereEndnu en genistreg fra Louis Jadot. Denne Monthélie emmer af tropiske frugter, ristede hasselnødder og smør. En fyldig og herlig viskøs vin med imponerende intensitet i smagen og et markant fadpræg. Er du til Meursault eller Auxey-Duresses? Så prøv denne sjældenhed fra Monthélie.
Læs mereFør 479 kr.
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Beskrivelse
Med denne Monthélie Blanc får du en fadlagret Chardonnay, der stråler med Bourgogne charme og til en pris, der er særdeles overkommelig for Bourgogne. Landsbyen Monthélie har levet et stille liv under radaren, men den forholdsvis ukendte appellation er meget værdsat af Bourgogne-entusiaster for vine af høj kvalitet, og priser der ligger langt lavere end naboen Meursault.
Andelen af beplantede Chardonnay-vinstokke er støt stigende i kommunen og Louis Jadot råder over 2 vinmarker med et samlet areal på kun 0.5 hektarer, hvilket danner grundlag for denne sjældne Monthélie Blanc
Klassisk Jadot stil
Druerne håndplukkes og presses nænsomt, hvorefter de gærer i egetræsfade, hvoraf en 1/3 er nye. Her lagrer vinen i 15 måneder med sit bundfald for at give vinen sin kompleksitet og karakteristiske sekundære noter af ristet fad, smør og Tahiti-vanilje.
Mini-Meursault
I glasset byder vinen på tropiske frugter som papaya og ananas, blomstrende noter af tjørn, ristede hasselnødder, samt en snert af kandiseret ingefær. En vin med en god længde, fylde og smagsintensitet, der kan sammenlignes med Meursault.
Genial til fisk og fjerkræ
En fadlagret vin som denne er som skabt til gastronomien. En ideel partner til fede fiskeretter med smørsauce og fjerkræsretter med sæsonens svampe. Vinen smager forrygende i sin ungdom, men vil udvikle større kompleksitet de næste 7 år. Bør serveres ved 9 grader i store Bourgogne glas.