Maison Louis Jadot Montagny 1. Cru - Les Chaniots 2023
Generøs, udtryksfuld, medium fyldig og mineralsk. Oplev den kendte og elskede stil, som anerkendte Louis Jadot er blevet så berømt for.
Læs mereGenerøs, udtryksfuld, medium fyldig og mineralsk. Oplev den kendte og elskede stil, som anerkendte Louis Jadot er blevet så berømt for.
Læs merepris

Før 349 kr.

Æble

Smør

Ananas

Vanilje

Stjernefrugt

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Montagny 1. Cru – Les Chaniots
Generøs, udtryksfuld, medium fyldig og mineralsk. Den kendte og elskede stil, som anerkendte Louis Jadot er blevet så berømt for, folder sig flot ud med dette 1. Cru-eksemplar fra marken Les Chaniots. Her forenes fadet, frugten og den umiskendelige mineralitet, der lurer under enhver seriøs hvid Bourgogne.
Les Chaniot
Les Chaniot-marken er fra Montagny stik syd for Côte d’Or – et område i den sydlige ende af Chalonnaise, der kun laver hvidvine. Marken er beliggende ved foden af Montagny-højen og er sydøstvendt. Markens navn stammer fra et gammelt fransk udtryk for eg, og før der blev dyrket vin her, var området tætbevokset med skov. Marken er i alt omkring 10 hektar og relativt stejl. I den nordlige del af marken når det kalkholdige grundfjeld næsten op til jordoverfladen, der blot er dækket af et tyndt lag lerholdig jord, mens den sydlige del af marken primært består af ler og sand.
Druerne til vinen håndhøstes og presses herefter med største nænsomhed. Gæringen foregår i egefade, hvoraf en tredjedel er nye og lagrer herefter 15 måneder på bærmen. Det giver en fin, blød og afrundet vin, der er generøs med fin frugt og afstemt syre.
Den generøse smag af Bourgogne
Les Chaniot byder på fin kompleksitet og underspillet fadintegration. I næsen har vinen fine anstrøg af tropiske gule stenfrugter som mango og papaya, mens den på paletten har både længde og bredde samt et kalket, mineralsk præg. En klassisk smagsoplevelse, hvor de ristede noter og det afrundede præg fra fadet holdes oppe i det elegante leje af en læskende og strukturgivende frugtsyre. Vinen har en flot mineralsk afslutning, der bliver hængende længe i munden.
Perfekt til smørstegt fisk
Som så meget andet hvid Bourgogne er Les Chaniot en veloplagt ledsager til retter med smørstegt fisk, fjerkræ og lyse kalveretter.
_Edit.jpg?width=500&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
