Maison Louis Jadot Meursault 2022
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
Eminent Chardonnay! Aromatisk, intens og frugtig i bouqueten med smidig tekstur og diskret hasselnød, let smørfedme og finessebåret lang, afstemt finish.
Læs mereEminent Chardonnay! Aromatisk, intens og frugtig i bouqueten med smidig tekstur og diskret hasselnød, let smørfedme og finessebåret lang, afstemt finish.
Læs mere
769
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Flødebaserede retter
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Østers
Smagsnoter
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Druer
Chardonnay
Beskrivelse
Meursault ligger lige mellem de fire kommuner Meursault, Blagny, Chassagne og Puligny, indbefattende den del af Côte de Beaune der også kaldes "Côte des Blancs", opkaldt for den høje kvalitet og predominans af hvidvine frem for rødvine. Meursaults vinmarker er de mest vidtstrakte i Côte de Beaune og ligger spredt over bløde bakker. Den østvendte orientering er ideel, da den her betyder maksimal soleksponering. Kridtholdig jord og mergel er fantastisk kombination til veltrivende Chardonnay-druer, og sådan er det her. Meursault er lavet altid og udelukkende på Chardonnay-druer. Selve gæringen sker på egetræsfade og ligeledes fadlagres vinen bagefter 15 måneder. Louis Jadot's Meursault er let parfumeret, intens og frugtig i bouqueten, noter der går igen på paletten som generøs, smidig tekstur og diskret hasselnød, lidt smør og finessebåret lang, afstemt finish.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.