Maison Barboulot Chardonnay 2023
Forførende gylden Chardonnay fra Sydfrankrig fuld af charme. Flot bouquet af grønne æbler og en fløjlsblød fornemmelse på tungen.
Læs mereForførende gylden Chardonnay fra Sydfrankrig fuld af charme. Flot bouquet af grønne æbler og en fløjlsblød fornemmelse på tungen.
Læs merepris
Før 119 kr.
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Både anmeldere og kunder er vilde med den charmerende Maison Barboulot Chardonnay. Den smager da også præcis, som man forventer en fransk Chardonnay skal smage. Her er der blød fylde, sprøde grønne æbler og en fløjlsblød fornemmelse på tungen.
Gylden fransk Chardonnay
Skabt i samspillet mellem Middelhavets varme vinde og det velegnede terroir i Pays d’Oc, er denne gyldne Chardonnay en absolut nydelse både alene og til lettere madretter.
Vinområdet Pays d’Oc nyder godt af sin gunstige placering mellem Montpellier i øst og den spanske grænse mod syd. Historisk har der altid groet vin i området. Vinproduktion har fundet sted siden omkring år 125 før Kristi, hvor romerne koloniserede området. Det var dog først i løbet af middelalderen, at munkeklostrene for alvor satte vinproduktionen i system. De skabte de særlige Languedoc-vine, der har nydt godt af både Middelhavets varme og den mineralske indflydelse fra den varierende jordbund med store koncentrationer af ler og kalksten. Maison Barboulot-vinene er fremstillet på traditionel vis for at bevare alle karakteristika fra regionens unikke dufte og smage.
Forførende bouquet
Maison Barboulot Chardonnay er en flot, gylden hvidvin af Chardonnay-druer. Lige så snart du lukker op for vinen og hælder den op i glasset, kan du ikke undgå at bemærke den imødekommende duft af nektariner og pærer smukt kombineret med strejf af grønne æbler.
Smagen er frisk og elegant med tydelige spor af druernes varme opvækst. Det giver en kompleks vin med en flot, afrundet syrebalance. Vinen opleves nærmest smøragtig og føles fløjlsblød på tungen.
Chardonnay-druen
Chardonnay er en af de mest udbredte og populære druer i verden, og det er der god grund til. Chardonnay er nemlig druen, der står bag de eksklusive og elegante hvidvine fra Bourgogne, hvilket har givet druen sin status og udbredte popularitet. I dag dyrkes Chardonnay stort set overalt i verden på grund af dens evne til at tilpasse sig forskellige klimaer og jordbunde, der er med til at sætte sit aftryk i smagen. Chardonnay-vine fås i et hav af smagsnuancer, der spænder fra den fede og fadprægede stil over de slankere og mere mineralske varianter.
Sådan er vinen skabt
Den flotte, gyldne Chardonnay-vin fra Maison Barboulot er skabt af perfekt modnede druer, der er blevet presset nænsomt for at sikre den bedst mulige udnyttelse af druerne. Efter presningen sættes vinen til gæring på ståltanke ved en konstant temperatur på 15 grader. Cirka 30 % af vinen gennemgår en blødgørende malolaktisk gæringsproces – dvs. en omdannelse af syren i vinen fra den skarpe æblesyre til en mere moden mælkesyre for at reducere vinens surhed og skabe en afrundet og mere smøragtig og fed aroma. Det øger vinens kompleksitet og intensitet, og giver dig en meget større nydelse – uanset om du drikker vinen alene eller til maden.
Skøn Chardonnay til maden
Maison Barboulot Chardonnay går godt til både lette, sammenkogte retter af gris, lam eller kalv, ligesom den er velegnet til risotto med svampe eller grøntsager. Derudover passer vinen perfekt til skaldyr, cremede oste og fed fisk.