M. Chapoutier Saint-Péray - Les Tanneurs 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Saint-Péray
  • Vinous
    2022
    2022
    91 point
  • Jyllands-Posten
    2022
    2022
    90+point

Fremragende hvid Rhône fra de smukke bakker i det eksklusive Saint-Péray.

Læs mere
  • Vinous
    2022
    2022
    91 point
  • Jyllands-Posten
    2022
    2022
    90+point

Fremragende hvid Rhône fra de smukke bakker i det eksklusive Saint-Péray.

Læs mere
    Saint-Péray - Les Tanneurs 2022
    279
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Ost
    Tapas
    Smagsnoter
    Citron

    Citron

    Mandarin

    Mandarin

    Abrikos

    Abrikos

    Akacie

    Akacie

    Honning

    Honning

    Stikkelsbær

    Stikkelsbær

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Fersken

    Fersken

    Passionsfrugt

    Passionsfrugt

    Druer
    Marsanne
    Roussanne

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    De hvide vine fra Saint-Péray er blevet meget eftertragtede de senere år. Med blot 75 hektar er produktionen af Saint-Péray desværre yderst begrænset og mange af vinene findes udelukkende på gode restauranter verden over. Chapoutiers Les Tanneurs stammer fra to forskellige slags terroir, da man både kan finde kalkholdige jorde og granitholdige jorde i Saint-Péray. Les Tanneurs er lavet på Marsanne-druen med en smule Roussane.

    Efter høst er vinen gæret ved det naturlige gær i en blanding af store og små fade. Efter seks-syv måneders lagring blandes vinen og tappes på flaske. Smuk lys strågul farve i glasset. Duften er pakket med nuancer af bl.a. grønne æbler, honning, vilde blomster, våde sten og hø. I smagen har vinen en imponerende friskhed for en hvidvin fra Rhône og de kalkholdige jorde giver friskhed og de granitholdige bringer mineralitet og karakter.

    Les Tanneurs viser hvorfor mange anser Saint-Péray som et af de bedste alternativer til f.eks. hvid Bourgogne. Oplagt match til grillet eller stegt hvid fisk, kylling, oste og ikke mindst et bredt udvalg af cremede supper. Vinen kan med fordel gives en lille time i en karaffel inden servering ved 8-10 grader og den vil blot udvikle endnu større kompleksitet de næste 10 år.

    Læs hele beskrivelsen
    H - M_Chapoutier wide 04.jpg
    Produceret af M. Chapoutier
    M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt