M. Chapoutier Saint-Joseph Blanc - Les Granilites 2021

Frankrig
Frankrig
Rhône
Saint-Joseph
  • James Suckling
    2021
    2021
    95 point

Stor hvid Rhône fra det vilde terroir i Saint-Joseph.

Læs mere
  • James Suckling
    2021
    2021
    95 point

Stor hvid Rhône fra det vilde terroir i Saint-Joseph.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Saint-Joseph Blanc - Les Granilites 2021
399
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Tapas
Smagsnoter
Citron

Citron

Mandarin

Mandarin

Abrikos

Abrikos

Akacie

Akacie

Honning

Honning

Druer
Marsanne

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Saint-Joseph er utvivlsomt mest kendte for at producere nogle af Nordrhônes mest elegante rødvine, men der bliver faktisk også lavet en lille smule hvidvin, som kan være et fremragende alternativ til f.eks. klassisk hvid Bourgogne.

Vinen er skabt på 100 % Marsanne fra gamle parceller i Charnas, Tournon og Mauves. Som vinens navn henviser til, så er de stejle skråninger her ekstremt rige på granit. Efter grundig sortering af druerne, så gærer mosten i gamle store 600 liters egetræsfade. Efterfølgende flyttes en del af vinen til ståltanke og både i ståltanken og de store egetræsfade arbejder man med battonage, for bl.a. at give vinen en fornem cremet struktur. Efter 11 måneder blandes vinen og tappes på flaske, hvor vinen hviler minimum seks måneder før frigivelse.

Vinen er flot lys strågul farve i glasset. Duften er pakket med nuancer af bl.a. honning, gule æbler, pærer, melon, vilde blomster og hø. I smagen sendes ens tanker mod nordligt mod hvid Bourgogne. Her er en cremet frugt, struktur og man fornemmer virkelig det granitholdige terroir i den mineralske eftersmag.

Oplagt match til grillet eller stegt hvid fisk, f.eks. serveret med hasselnødder og kapers, kylling med svampe, oste og ikke mindst et bredt udvalg af cremede og intense supper. Vinen kan med fordel gives en lille time i en karaffel inden servering ved 8-10 grader og den vil blot udvikle endnu større kompleksitet de næste 10-15 år.

Læs hele beskrivelsen
H - M_Chapoutier wide 04.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt