M. Chapoutier Marius Blanc by Michel Chapoutier 2023
Frankrig
Pays d'Oc
Duften er indbydende med citrusaromaer og modne gule frugter. Smagen er rig på frugt, båret oppe at af en frisk syre og en god, vedholdende mineralitet.
Læs mereDuften er indbydende med citrusaromaer og modne gule frugter. Smagen er rig på frugt, båret oppe at af en frisk syre og en god, vedholdende mineralitet.
Læs mere
105
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Mad med citrus
Mager fisk
Sushi
Tapas
Vegetariske retter
Velkomst
Smagsnoter
Lime
Grapefrugt
Grønt æble
Mandel
Lilje
Jasmin
Abrikos
Fersken
Druer
Vermentino
Terret
Beskrivelse
”En god vin, er en vin du har lyst til at smage igen”. Dette evigt gyldige udsagn kommer fra Rhône-specialisten Michel Chapoutiers oldefar, Marius, og det er dette glade budskab Michel nu vil bære videre med Marius-serien fra det sydlige Frankrig. Alle imødekommende, glade og ukomplicerede vine, der ikke kræver særlige lejligheder at nyde, men som alligevel hæver sig ikke så lidt over dagligdagsniveauet. Marius Blanc er fremstillet på to hvidvinssorter høstet i Languedoc-regionen; Terret Blanc og Vermentino, der i Frankrig også er kendt under synonymet Rolle. Den første bidrager med vitalitet og livlighed, den næste med sine forfinede florale aromaer. Druerne presses separat uden forudgående macerering, og gæringen sker ved lave temperaturer. Efter den alkoholiske gæring køles vinen yderligere ned, og lagrer på bærmen i ståltank for at forstærke dens mineralske karakter, uden anvendelse af svovl. Marius Blanc har en fin, klar farve med sarte grønne antydninger. Duften er indbydende med citrusaromaer, grapefrugt og modne gule frugter. Smagen er rig på frugt, båret oppe at af en frisk syre og en god, vedholdende mineralitet.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.