Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Ost
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Mandarin
Fersken
Mango
Honning
Rose
Druer
Viognier
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Coteaux de l’Ardèche ligger vest for Rhône-dalen i et bjergrigt område. Floden Ardèche løber gennem et tørt og stenet landskab, hvor romerne var de første til at anlægge vinmarker. Siden 1995 har Chapoutier dyrket vin på den sydvendte del af Coiron-plateauet, der består af en vulkansk undergrund. Her i 350 meters højde er der et særdeles favorabelt klima til dyrkning og modning af hvide druetyper og i særdeleshed for Viognier-druen, der især kendes som druen til Condrieu og Château Grillet i det nordlige Rhône. Druen udmærker sig ved sin parfumerede aroma og lave syreindhold. Chapoutier har frembragt denne vin på organisk eller biodynamisk dyrkede druer (attesteret af Ecocert SAS 32600). Ca. 20% af vinen har lagret på egetræsfade. Druerne bliver først plukket når de et let overmodne, for at give vinen ekstra intensitet. Gulgrøn farve og indsmigrende bouquet af akaciehonning samt violer. Smagen er blød og behagelig med nuancer af modne frugter. Bør absolut nydes i sin ungdom.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.