M. Chapoutier Condrieu - Invitare 2022
Frankrig
Rhône
Flot hvidvin med frugtrig bouquet af eksotiske frugter såsom ferskner og ananas. Stor fylde med en dejlig lang eftersmag med spor af vanille.
Læs mereFlot hvidvin med frugtrig bouquet af eksotiske frugter såsom ferskner og ananas. Stor fylde med en dejlig lang eftersmag med spor af vanille.
Læs mere
449
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Kalv
Lyst fjerkræ
Ost
Smagsnoter
Mandarin
Fersken
Mango
Honning
Rose
Druer
Viognier
Beskrivelse
Condrieu distriktet ligger i det nordlige Rhône og grænser mod nord op til Côte-Rôtie. Det ligger ved byen af samme navn, lige der hvor Rhône-floden slår et knæk. Området er hjemsted for en af verdens mest specielle hvidvinsdruer, Viognier. En druesort der bliver mere og mere populær. Vinmarkerne ligger på stejle skråninger af granit og alt arbejde i vinmarkerne er meget vanskelig og foretages manuelt. Chapoutiers Condrieu er frembragt 100% på Viognier druen, der selvfølgelig også høstes manuelt. En del af vinen har lagret på egetræsfade, hvilket lige kan fornemmes i den færdige vin. Farven er dyb og gylden med et lidt grønligt skær. Meget frugtrig bouquet med eksotisk frugt, så som ananas og ferskner. Stor fylde og lav syre med en god lang eftersmag med spor af vanille.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.