La Grande Colombe Chardonnay - Vieilles Vignes 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Limoux-baseret Chardonnay der tager kampen op mod langt dyrere og mere prestigiøse regioner. Mellemfyldig og elegant med subtile egenoter og en opfriskende syre.

Læs mere

Limoux-baseret Chardonnay der tager kampen op mod langt dyrere og mere prestigiøse regioner. Mellemfyldig og elegant med subtile egenoter og en opfriskende syre.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
  • Sustainable
Chardonnay - Vieilles Vignes 2023
hvidvin-frankrig-la-grande-colombe-chardonnay-vieilles-vignes-pays-d-oc-back.png
Chardonnay - Vieilles Vignes 2023
129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Stærk krydret mad
Velkomst
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Beskrivelse

La Grande Colombes Chardonnay Vieilles Vignes er en premium kvalitetsvin, fremstillet på druer høstet ved perfekt modenhed fra udvalgte markparceller omkring Limoux. Druerne høstes parcel for parcel i slutningen af august/starten af september. Vinen gærer efterfølgende i temperaturregulerede rustfri ståltanke. 7% af vinen lagrer dog i store egefade med hyppige omrøringer. Vinen tappes på flaske i det følgende forår.

Den færdige vin bærer alle Chardonnay-druens flotte dyder. Frugten er afbalanceret med medium fylde med subtile noter fra fadlagringen. Vinen slutter tørt, uden at være snerpende, med en forfriskende, syre der kalder på endnu et glas. Nyd denne bæredygtige vin med god samvittighed ved 8-10 grader til alskens fisk og skaldyrsretter eller lyst kød.   

 

Læs hele beskrivelsen
_DSC2155.jpg
Produceret af La Grande Colombe
La Grand Colombe vinene kommer fra de kølige Limoux nær pyrenæerne i Frankrig. Disse kølige og elegante vine på Chardonnay og Pinot Noir minder om vine med storhed fra dyrere og mere prestigiøse regioner. Vinene byder på høj kvalitet til en utrolig lav pris.
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Navnet Gascogne stammer fra det italienske Vascones, som romerne kaldte baskerne, så noget tyder på, at den historiske provins i det sydvestlige Frankrig har været under romersk indflydelse. Og området ér hovedsageligt beboet af baskere og omfatter departementerne Landes, Gers og Hautes-Pyrénées samt dele af Pyrénées-Atlantiques, Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne, Haute-Garonne, Gironde og Ariège. Gascogne er kendt for udtrykket "douceur de vivre" (livets sødme), og er især berømt for den berømte franske gåselever, Foie Gras og brandyen Armagnac.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt