Henri Bourgeois Sancerre - d'Antan 2022
Frankrig
Loire
Sancerre
Koncentreret og præcis med en alenlang eftersmag. Flotte nuancer af lime, grønne urter, og let flintede noter. I smagen videreføres disse påmindelser, i følgeskab med et diskret strejf af kokos.
Læs mereKoncentreret og præcis med en alenlang eftersmag. Flotte nuancer af lime, grønne urter, og let flintede noter. I smagen videreføres disse påmindelser, i følgeskab med et diskret strejf af kokos.
Læs mere
475
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Skaldyr
Sushi
Østers
Smagsnoter
Stikkelsbær
Honning
Grapefrugt
Fersken
Passionsfrugt
Druer
Sauvignon Blanc
Beskrivelse
D’Antan er en af Domaine Henri Bourgeois tre signatur Sancerre-vine. Druerne til denne imponerende vin kommer fra en økologisk dyrket mark, der blev beplantet i 1936, og som primært består af flintesten.
Det beskedne høstudbytte gærer i 4-6 år gamle egefade, efterfulgt af lagring på sit bundfald. Vinen omstikkes kun to gange, og på bedste biodynamiske vis kun når månens position er gunstig.
Som en hyldest til Sancerres gamle fremstillingsmetoder, gennemgår D’Antan hverken klaring eller filtrering inden aftapning på flaske. Vinen er en velsmagende perle af de sjældne, med aromaer af lime og grønne urter, og let flintede noter. I smagen videreføres disse påmindelser, i følgeskab med grapefrugt, mandler og et diskret strejf af kokos. Koncentreret og præcis med en alenlang eftersmag. En så fornem vin fortjener det fineste og bedste fra fiskehandleren, hvad enten det er pighvar eller hummer. Bresse-kylling, gede- eller komælksoste burde også kunne agere værdige ledsagere.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Henri Bourgeois
Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.