Henri Bourgeois Sancerre - d'Antan 2022
Frankrig
Loire
Sancerre
Koncentreret og præcis med en alenlang eftersmag. Flotte nuancer af lime, grønne urter, og let flintede noter. I smagen videreføres disse påmindelser, i følgeskab med et diskret strejf af kokos.
Læs mereKoncentreret og præcis med en alenlang eftersmag. Flotte nuancer af lime, grønne urter, og let flintede noter. I smagen videreføres disse påmindelser, i følgeskab med et diskret strejf af kokos.
Læs mere
475
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Skaldyr
Sushi
Østers
Smagsnoter

Stikkelsbær

Honning

Grapefrugt

Fersken

Passionsfrugt
Druer
Sauvignon Blanc
Beskrivelse
D’Antan er en af Domaine Henri Bourgeois tre signatur Sancerre-vine. Druerne til denne imponerende vin kommer fra en økologisk dyrket mark, der blev beplantet i 1936, og som primært består af flintesten.
Det beskedne høstudbytte gærer i 4-6 år gamle egefade, efterfulgt af lagring på sit bundfald. Vinen omstikkes kun to gange, og på bedste biodynamiske vis kun når månens position er gunstig.
Som en hyldest til Sancerres gamle fremstillingsmetoder, gennemgår D’Antan hverken klaring eller filtrering inden aftapning på flaske. Vinen er en velsmagende perle af de sjældne, med aromaer af lime og grønne urter, og let flintede noter. I smagen videreføres disse påmindelser, i følgeskab med grapefrugt, mandler og et diskret strejf af kokos. Koncentreret og præcis med en alenlang eftersmag. En så fornem vin fortjener det fineste og bedste fra fiskehandleren, hvad enten det er pighvar eller hummer. Bresse-kylling, gede- eller komælksoste burde også kunne agere værdige ledsagere.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Henri Bourgeois
Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.

I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.