Fumey-Chatelain Arbois - Chardonnay - Sauvagny 2022

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Eminent koldklima-Chardonnay med knivskarp syre og underspillede aromaer med citrus, hvide blomster og grønne æbler.

Læs mere

Eminent koldklima-Chardonnay med knivskarp syre og underspillede aromaer med citrus, hvide blomster og grønne æbler.

Læs mere
    Spar 26%
    Arbois - Chardonnay - Sauvagny 2022

    Før 349 kr.

    259
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Fed fisk
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Beskrivelse

    Sauvagny-marken anses blandt de bedste til marker for Chardonnay i Arbois. Her er jorden ekstrem rig på kalksten som vi også kender fra Bourgogne og her har Fumey-Chatelain parceller både i toppen og i bunden af marken. Vinstokkenes alder går tilbage til 1962.
    I kælderen hersker der som altid det naturlige gær, presset ’whole cluster’ og efterfølgende lagret 12 måneder i en blanding af store gamle foudre (2000 L), fade på 500 liter og cementæg. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning.
    I duften fornemmer man virkelig at dette er ’cool-climate’ Chardonnay, utrolig kølig og underspillet aroma pakket med bl.a. citrusfrugter, hvide blomster, grønne æbler, passionsfrugt og grøn te.

    I smagen fornemmes tydeligt at det her er koldklima vin, syren står knivskarpt og skærper alle ens sanser i smagen. Slank og rank Chardonnay, som er mere Chablis end Cote de Beaune i stilen.

    Fantastisk vin i selskab med stort set alt fra havet, både i rå eller stegt tilstand. Vi anbefaler vinen serveret ved 9-11 grader og den kan sagtens gemmes op til 15 år fra høståret.

    Læs hele beskrivelsen
    C - IMG_8381_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt