Château La Nerthe Châteauneuf-du-Pape Blanc 2023

Frankrig
Frankrig
Rhône
Châteauneuf du Pape

Fremragende Châteauneuf-du-Pape Blanc fra Chateau La Nerthe. Et sandt skolebogseksempel på hvordan denne type vin skal smage, og samtidig en påmindelse om hvor velegnede vinene herfra er i gastronomiske sammenhænge.

Læs mere

Fremragende Châteauneuf-du-Pape Blanc fra Chateau La Nerthe. Et sandt skolebogseksempel på hvordan denne type vin skal smage, og samtidig en påmindelse om hvor velegnede vinene herfra er i gastronomiske sammenhænge.

Læs mere
  • Ecological
Châteauneuf-du-Pape Blanc 2023
679
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Flødebaserede retter
Kalv
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Nordisk køkken
Ost
Smagsnoter
Blomme

Blomme

Pære

Pære

Citronskal

Citronskal

Hvid peber

Hvid peber

Urter

Urter

Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fersken

Fersken

Hvide blomster

Hvide blomster

Lime

Lime

Røg

Røg

Druer
Grenache Blanc
Roussanne
Bourboulenc
Clairette

Beskrivelse

Fremragende Châteauneuf-du-Pape Blanc fra Chateau La Nerthe. Et sandt skolebogseksempel på hvordan denne type vin skal smage, og samtidig en påmindelse om hvor velegnede vinene herfra er i gastronomiske sammenhænge. Vinen er fremstillet på Roussanne, Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc i faldende orden, og druerne kommer fra slottets egne økologisk dyrkede marker. Vinstokkenes gennemsnitsalder er over 40 år, og de slår rødder i en leret og sandet jordbund.

Druerne håndhøstes tidligt om morgenen hvor de stadig er relativt afkølede, og sorteres grundigt ved ankomsten til vingården. Over de følgende tre timer presses druerne blidt, og mosten nedkøles derefter i 24 timer imens gæringen så småt starter. Roussanne og Grenache gærer i franske barriques og i 600 liter egetræsfade, hvorimod Clairette og Bourboulenc dels gærer i 600 liter egetræsfade, dels i rustfri ståltanke. Vinen gennemgår ikke malolaktisk gæring, og efter ni måneders lagring på bærmen sammenstikkes vinen og aftappes på flaske.  

Châteauneuf-du-Pape Blanc fra Chateau La Nerthe har en bleggul farve med grønne reflekser. Den er elegant og afbalanceret med medium fylde, og byder på noter af citron, pære, mandler, kaprifolier og jasmin. Afslutningen er lang og vedholdende, hvilket gør den velegnet til relativt kraftige fiskeretter eller lyst kød som fjerkræ eller kalv.

Læs hele beskrivelsen
LREOSR2551.jpg
Produceret af Château la Nerthe
Château la Nerthe er ubetinget en af Châteauneuf-du-Papes absolutte top-producenter. Det storslåede slot er beliggende i appellationens sydøstlige del, omkring det berømte La Crau-plateau. Slottet blev opført i 1730’erne, men vinproduktion på stedet kan føres tilbage til midten af 1500-tallet. I 1985 blev slottet købt af Richard-familien, der investerede store summer i renovering af slottet og revitaliseringen af de omkringliggende vinmarker. Det erklærede formål var at bringe Château La Nerthe tilbage til fordums storhed blandt eliten af producenter i Châteauneuf-du-Pape. Efter renoveringen blev Alain Dugas indsat som daglig leder og vinmager på Château La Nerthe. Det var under hans ledelse, at slottet blev økologisk certificeret i 1998. Siden sad Christian Voeux og Ralph Garcin i chefstolen, og i dag ledes slottet med sikker hånd af den talentfulde ønolog Remi Jean. Château La Nerthe har som Føniksfuglen rejst sig af asken og er i dag genindtrådt blandt eliten af producenter i Châteauneuf-du-Pape.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt