Château De Fesles Chenin Sec - La Chapelle - Vieilles Vignes 2019
Frankrig
Loire
Frugtrig og forfriskende vin med en flot afstemt sødme og eksemplarisk kompleksitet. Et utrolig charmerende bekendtskab!
Læs mereFrugtrig og forfriskende vin med en flot afstemt sødme og eksemplarisk kompleksitet. Et utrolig charmerende bekendtskab!
Læs mereSpar 28%
Før 179 kr.
129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Skaldyr
Smagsnoter
Æble
Pære
Honning
Kamille
Kvæde
Druer
Chenin Blanc
Beskrivelse
I 1980’ernes Danmark var det svært at komme udenom Anjou Blanc. De var nærmest her, der og allevegne, men forsvandt så af uforklarlige årsager, næsten med ét, fra vinhandlerenes hylder og restaurationers vinkort. Men smag er jo som bekendt både foranderlig og lunefuld, og nu er de Chenin Blanc-baserede vine atter ved at være ”a la mode” – af indlysende årsager. Dels har prisudviklingen på vinene fra Loire ikke været så aggressiv som i andre regioner og lande, dels fordrer det ny nordiske køkken vine med en vis portion forfriskende syre, som modspil til de delikate og ofte sarte retter. Og det kan denne Anjou Blanc fra Château de Fesles i hvert fald levere. Lidt som med de bedste tyske vine, går frugtsødme og syre her op i en højere enhed. Ganske enkelt.
Anjou Blanc fra Château de Fesles har lagret i en måned i 400 liter brugte fade, og efterfølgende lagret i seks måneder på sit bundfald, hvilket har bidraget til at den har en næsten glycerinagtig fedme og en noget nær eksemplarisk kompleksitet. I alle henseender er denne vin et charmerende bekendtskab, som vil kunne behage både fede fisk, lyst fjerkræ og den der sidder med et køligt, velskænket glas.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Château de Fesles
Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine. Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge. Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.