Charles Frey Pinot Gris, Symbiose 2022

Frankrig
Frankrig
Alsace

Elegant Pinot Gris med dybde og kompleksitet og de klassiske aromaer af gule, confiterede frugter, honning, kanel og ingefær.

Læs mere

Elegant Pinot Gris med dybde og kompleksitet og de klassiske aromaer af gule, confiterede frugter, honning, kanel og ingefær.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Pinot Gris, Symbiose 2022
219
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Fed fisk
Ost
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Fersken

Fersken

Citronskal

Citronskal

Honningmelon

Honningmelon

Mandel

Mandel

Grus

Grus

Knuste sten

Knuste sten

Druer
Pinot Gris

Beskrivelse

Dambach-la-Ville

Danskerne har i årtier elsket vinene fra Alsace. Områdets beliggenhed, skønhed og charme betyder, at mange danskere har drejet bilen ind i en af de romantiske små byer for at smage på hvidvinene og den lokale mad. Strasbourg er regionens faktiske hovedstad, men Colmar er Alsaces vinhovedstad. Kører du små 25 km. nord for Colmar, så havner du i byen, Dambach-la-Ville. En lille idyllisk fæstningsby med smukke bindingsværkshuse. Det er i dette bjergtagende sceneri, at Charles Frey i flere århundreder har dyrket vin.

Pagten med naturen

Som biodynamisk vinproducent har arbejdet med jorden altafgørende betydning. Jordbunden består overvejende af granit, og det kan give problemer med vandstress og næringsmæssigt fattig jord. Derfor bruger Frey-brødrene organisk kompost produceret af bl.a. egen halm og efterladenskaberne fra egne heste og høns. Komposten tilfører jorden mineraler og bakterier samt renser ud i ukrudt. Dertil anvendes også urtepræparater og generelt arbejdes der efter Maria Thuns kalender, hvor der i al markarbejde tages hensyn til påvirkningen fra månens og himmellegemernes placering. Der bruges naturligvis hverken kunstgødning, herbicider eller pesticider i vindyrkningen. I stedet bruges biologisk bekæmpelse (nyttedyr) samt biodynamiske urtepræparater. Alt i alt bidrager biodynamikken til tæt samspil med naturen, hvilket giver et mere bæredygtig landbrug, biodiversitet, sundere vinstokke og ikke mindst umanipulerede og naturlige vine.

Pinot Gris Symbiose

Intet sted trives Pinot Gris som i Alsace, hvor den giver dybe og komplekse vine. Ofte kan de være temmelig tunge og søde, men her skiller Charles Freys "Symbiose" sig ud. Vinen har både den gyldne farve og de klassiske aromaer af gule, confiterede frugter, honning, kanel og ingefær, men i smag og eftersmag er Pinot Gris Symbiose mere mod det sødmefulde end decideret sød. Det er selvfølgelig et helt bevidst valg fra storebror Julien, som konsekvent arbejder mod elegante og ranke vine. Vi var selv meget overraskede, da vi smagte vinen, som spiller forrygende mellem det søde, fede og kraftfulde overfor elegancen og syren. Bravo!

Læs hele beskrivelsen
H-7T0A9922-2_Edit.jpg
Produceret af Charles Frey
Charles Frey en af pionererne i Alsace, når det kommer til biodynamisk vindyrkning. I dag ledes huset af tredje generation, der viderefører, forfiner og udvikler de metoder, som faren Charles startede. Med øjne på bæredygtige produktionsmetoder og dyrkning, samt fokus på en ren, elegant og kølig stil, så er vi ikke i tvivl om, at Charles Frey har fat i den lange ende. De to sønner er på vej til at bringe familievinfirmaet op i toppen af Alsace-Superligaen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt