Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Flødebaserede retter
Foie Gras
Mager fisk
Ost
Skaldyr
Tapas
Smagsnoter

Citron

Mandarin

Abrikos

Akacie

Honning

Fersken

Mango

Rose

Blomme

Pære

Citronskal
Druer
Marsanne
Viognier
Grenache Blanc
Roussanne
Bourboulenc
Beskrivelse
”En enlig blomst” - der findes ikke overvældende meget hvid Rhône-vin. Men de som findes, har ofte meget karakter. Denne har helt sin egen stil med komplekse aromaer af honning, citroncreme og lidt florale anstrøg. I smagen fremstår den først delikat, lidt som rosenvand og lychee-frugter, hvorpå vinen åbner sig overdådigt og føles næsten smøragtig glat og blød. Hele oplevelsen rundes af med indbydende og diskret smag af fersken.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Boutinot
Boutinot etablerede sig i Rhône i 1980. Filosofien for vinhuset er at skabe gode vine – vine der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig med årene, vine som er skabt til at nyde i selskab med god mad og som formidler deres eget terroir. Vine der i smag og duft fortæller os om det sted i verden vinstokken har stået. Om hvordan og hvor mange timer solen har varmet og modnet frugten. Om regnvejr og nattekulde. Om havets indflydelse. Om hvilke insekter der har summet i marken og levet i jorden under planten. Om menneskehænderne, der nænsomt har adskilt klaser fra stok tidligt om morgenen, mens druerne er kølige.
Filosofien bag dette vinforetagende er, at god vin bliver til med tålmodighed og passion. Processen fra drue til flaske er præget af omstændighed, hvor mennesket griber mindst muligt ind i naturens rigdom. Formålet er at lave vine, der skaber glæde når de nydes i godt selskab og som understreger god gastronomi – dette er det simple etos for Boutinot, og det kommer ganske klart til udtryk, når man smager på vinene.
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.