Maison Albert Sounit Crémant de Bourgogne - Châtaignier - Rosé Brut
Frankrig
Bourgogne
Côte Chalonnaise
Smuk sart rosé. Fine små perler og dejlig blød mousse. Delikat frugt med komplet harmoni mellem frugt og finesse.
Læs mereSmuk sart rosé. Fine små perler og dejlig blød mousse. Delikat frugt med komplet harmoni mellem frugt og finesse.
Læs mereMængde
pris
pris
Pris ved 6 stk.
Mængdepris
Før 219 kr.
179
kr. /stk
Spar i alt 240 kr.
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Nordisk køkken
Smagsnoter
Granatæble
Brombær
Viol
Skovbund
Hindbær
Kirsebær
Svampe
Nellike
Vanilje
Fersken
Citronskal
Honningmelon
Druer
Gamay
Pinot Noir
Pinot-Beurot
Beskrivelse
Husets Crémant de Bourgogne Rosé Châtaignier laves udelukkende på druer fra Sounit’s egen vingård: Domaine Bernollin: ca. 40 % Pinot Noir, 40 % Pinot-Beurot (variant af Pinot-Gris) og 20 % Gamay. Hovedparten af druerne kommer fra Châtaignier-parcellen, som har fået sit navn af de store ægte kastanjetræer, der vokser omkring marken. Druerne er høstet i hånd og gæret ved druernes egen gær. Vinens fine og vedvarende bobler stammer fra 2. gæringen, som er foregået i flasken (Méthode Traditionelle) og Crémant’en er lagret på sit bundfald i mere end 24 måneder inden dégorgering. Loven foreskriver, at Crémant de Bourgogne skal lagre mindst 9 måneder inden dégorgering, og takket være den næsten 3 gange så lange lagringstid, har Albert Sounits Crémant de Bourgogne Rosé ”Châtaignier en meget fin og vedvarende mousse. Ved dégorgering (fjernelse af bundfald, dosage og isætning af prop) tilsættes en anelse dosage (0,5%).
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Domaine Albert Sounit
Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne-vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets motto er kvalitet frem for alt, og druerne til alle husets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturlige gær. Hvid- og rødvinene lagres på franske egetræsfade, og aftapning sker uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin i Montagny.