Petit Clergeot Blanc de Noirs - À Polisot 2021
Vidunderlig duft af bl.a. gule æbler, mirabeller, blomster, brioche, citrusfrugt og knust kalk. Smagen er som moden Chablis med de fineste små bobler, og så har vinen en mundvandsdrivende syre, der gør den super rank og luftig.
Læs mereVidunderlig duft af bl.a. gule æbler, mirabeller, blomster, brioche, citrusfrugt og knust kalk. Smagen er som moden Chablis med de fineste små bobler, og så har vinen en mundvandsdrivende syre, der gør den super rank og luftig.
Læs mereKirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Beskrivelse
100 % Pinot Noir fra Paul-Bastiens egen økologisk dyrkede parcel på Chevry-marken i Côte des Bar. Udelukkende vinificeret i små ståltanke. Lagret ’sur lie’ i ca. 30 måneder, før vinen er degorgeret januar året efter. Meget minimalt brug af SO2 og ingen dosage tilsat. Dette er ikke bare stor Champagne; det er generelt stor vin, og det anbefales at drikke vinen af store glas (gerne Bourgogne), så den kan få noget luft og udfolde sig. Vidunderlig duft af bl.a. gule æbler, mirabeller, blomster, brioche, citrusfrugt og knust kalk. Smagen er som moden Chablis med de fineste små bobler, og så har vinen en mundvandsdrivende syre, der gør den super rank og luftig. Fantastisk Champagne, der både kan bruges som aperitif, hvis man har hang til Brut Nature Champagne, eller en fornem Champagne til et bredt udvalg af gastronomi som f.eks. sushi, hvid fisk med urtebaserede saucer, lyst kød eller faste oste, gerne fra vinens hjemland.
Kan gemmes op til 15 år fra høståret.
Paul-Bastien Clergeot og hans lille nye domaine Petit Clergeot er blandt de mest omtalte nye små producenter i Champagne. Med familiens hjælp har han købt små 8 hektar spredt ud over områderne Polisot, Bainot-sur-Laignes og Les Riceys. Parcellen i Polisot var allerede økologisk dyrket, men de andre er under omlægning til økologisk dyrkning. Derfor er det også kun fra Polisot-parcellen, Paul-Bastien laver vin i de første par årgange. De resterende druer sælges fra.