Henri Giraud Champagne - Cuvée PR 90-20
Sjælden cuvée fra Henri Giraud udelukkende baseret på vin fra gamle Solera fra den kolde kælder i Aÿ
Læs mereSjælden cuvée fra Henri Giraud udelukkende baseret på vin fra gamle Solera fra den kolde kælder i Aÿ
Læs mereÆble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Perpetual Reserve, eller den evige reserve, er familien Girauds omhyggeligt vedligeholdte arvestykke. Et solera-cuvée, som er blevet en reference der inkarnerer alle de værdier som familien sætter højt. Faktisk er der tale om to solera-systemer der blendes sammen. Det ene består af Aÿ Grand Cru Fût de Chêne fra hver årgang siden 1990, den anden af Esprit Nature. Alt sammen lagret i egefade fra 90+ år gamle egetræer.
Henri Girauds kældermester, Sébastien Le Golvet, kom på ideen til denne cuvée da de i 2010 fjernede de sidste rustfri ståltanke på ejendommen, og udgravede kældrene under Marne-floden for at gøre plads til otte store betonkar. Temperaturen dernede ligger konstant på 10,5 grader, og det føles nærmest som om tiden står stille. Dette gør det til det ideelle sted at opbevare husets Perpetual Reserve. Perpetual Reserve eller blot PR 19-90 er et blend af 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay. Som med alle Giraud-vinene er den fadgæret i Argonne-eg og har minimum 3 år i flasken før degorgering. Sølle 8.000 flasker er blev produceret, og kun 60 flasker har fundet vej til Danmark.
Vinens aroma er pakket med brunet smør, hasselnødder, gule æbler, honning og kvæde. På tungen har vinen de fineste små bobler, der sammen med syren, giver vinen en fantastisk friskhed kombineret med de naturlige oxidative nuancer vinen har efter de mange år i kælderen. Som med alle vinene fra Henri Giraud, en fantastisk vin at kombinere med gastronomi. Vinen ville matche eminent til stegt fisk med brunet smør og kapers, grillet kylling med svampe, svampetoast eller til et væld af forskellige faste oste.