Henri Giraud Champagne - Argonne - Grand Cru - Magnum 2011
Frankrig
Champagne
Aÿ
Champagne-håndværk af den fornemste og mest eftertragtede slags. Ekstremt koncentreret og kompleks med en sjælden eksotisk dybde i både bouquet og smag.
Læs mereChampagne-håndværk af den fornemste og mest eftertragtede slags. Ekstremt koncentreret og kompleks med en sjælden eksotisk dybde i både bouquet og smag.
Læs mere
7.795
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Fed fisk
Nordisk køkken
Skaldyr
Østers
Smagsnoter
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Druer
Chardonnay
Pinot Noir
Beskrivelse
Argonne er kronen på værket og den ultimative Champagne i Henri Giraud-hierarkiet.
Mængderne er selvsagt begrædelige små, og der produceres blot omkring 4.000 flasker af denne spektakulære perle. Argonne tager navn efter de nærliggende egeskove, der leverer træ til Henri Girauds fade.
Druerne kommer fra de absolut bedste markparceller i Grand Cru Aÿ, og den færdige vin er sammenstukket af 90% Pinot Noir og 10% Chardonnay. Inden det kommer så vidt, koldgærer vinen i ti dage ved 13-18 grader og eftergærer i yderligere ti dage ved 18-20 grader.
Herefter lagrer vinen i 15 måneder i små, nye Argonne egefade og gennemgår i perioden 100% malolaktisk gæring. Efter knap ti år i flaske degorgeres vinen og får tilført 8 g dosage inden frigivelse 3-6 måneder senere.
Argonne er Champagne-håndværk af den fornemste og mest eftertragtede slags. Ekstremt koncentreret og kompleks med en sjælden eksotisk dybde i både bouquet og smag. Faktisk er det en af de relativt få Champagner, der for alvor vil åbne sig efter en let dekantering, hvis man ikke kan vente ti år fra frigivelsestidspunktet.
I gastronomisk henseende kan Argonne stort set håndtere alt fra skaldyr og rødt kød, men den er også en intellektuel Champagne, man kan dvæle over time efter time.
99 point – James Suckling
98 point - Decanter
96+ point – Antonio Galloni
94+ point – Robert Parker
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Henri Giraud Champagne
Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”