Champagne

Intet er over champagne, når middagen, festen eller en særlig anledning skal være lidt festligere. Med en champagne fra Kjær & Sommerfeldt er du altid sikker på, at den er nøje udvalgt og kvaliteten er i top. På denne side finder Champagne tilbud blandt de mange prestigiøse huse vi har at tilbyde.  

Vi har haft høje standarder siden 1875 og samarbejder med mange af verdens mest priste champagnehuse.

Champagne

Champagne

Intet er over champagne, når middagen, festen eller en særlig anledning skal være lidt festligere. Med en champagne fra Kjær & Sommerfeldt er du altid sikker på, at den er nøje udvalgt og kvaliteten er i top. På denne side finder Champagne tilbud blandt de mange prestigiøse huse vi har at tilbyde.  

Vi har haft høje standarder siden 1875 og samarbejder med mange af verdens mest priste champagnehuse.

Se filtre
Mest populære
Luk Filtre
Type
Land
Drue
Passer til
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

kr.
kr.

(0)

(4)

Fremstillingsmetode
Årgang
Rating
Region
Distrikt
Vinhus
Prop
Se alle filtre
Mest populære
  • Sustainable
Mængde
pris
Coeur du Cuvée - Vieilles Vigne - Les Evalons
Fluteau
Frankrig
Frankrig
Champagne
Aube

Enkeltmarks-Champagnen Coeur de Cuvée er som en rigtig god flaske Bourgogne: generøs, kompleks og elegant. Smagen bliver ved og ved.

Læs mere
  • Jyllands-Posten
    92 Point
  • Din Vin Guide
Pris ved 3 stk.
Mængdepris

Før 469 kr.

319
kr. /stk
Spar i alt 450 kr.
Se flere priser
  • Sustainable
Mængde
pris
Cuvée Grand Cru Bouzy Classique
Champagne Jean Plener
Frankrig
Frankrig
Champagne
Montagne de Reims

Fremragende Grand Cru Champagne af sjældent-set kvalitet til prisen. Champagne Plener skaber udsøgte bobler fra marker omkring byen Bouzy i Montagne Des Reims.

Læs mere
Pris ved 3 stk.
Mængdepris

Før 425 kr.

299
kr. /stk
Spar i alt 378 kr.
Se flere priser
  • Biodynamic
  • Ecological
Côte des Bar - Extra Brut
Erick Schreiber
Frankrig
Frankrig
Champagne
Côte des Bar

Fabelagtig Champagne fra en af regionens største fortaler for biodynamikken. Kølig i stilen med eksemplarisk struktur og aromarigdom.

Læs mere
709
kr. /stk
  • Sustainable
Mængde
pris
Echo
Fluteau
Frankrig
Frankrig
Champagne
Aube

Friskhed, mineralitet og udsøgt smag. Echo har alt hvad hjertet ønsker i en god Champagne. En moderne, smagfuld og syngende ren smagsoplevelse.

Læs mere
  • Flaskehalsen
    94 Point
  • Din Vin Guide
Pris ved 3 stk.
Mængdepris

Før 399 kr.

279
kr. /stk
Spar i alt 360 kr.
Se flere priser
    Champagne - Brut
    Ruinart
    Frankrig
    Frankrig
    Champagne

    Flot struktur og balance, æble, pære, hasselnød og pæn kompleksitet.

    599
    kr. /stk
      Champagne - Fût de Chêne - MV19 - Grand Cru MV
      Henri Giraud
      Frankrig
      Frankrig
      Champagne
      Aÿ

      Henri Girauds mesterlige MV har reminiscenser mod de allerstørste Champagner. Der er sarte oxidative undertoner, og en lidt mere udtalt citrussyre.

      Læs mere
      • James Suckling
        98 Point
      • James Suckling
        96 Point
      1.595
      kr. /stk
        Champagne - Rosé - Brut
        Ruinart
        Frankrig
        Frankrig
        Champagne

        Frisk, levende rosé-Champagne. Citrusfrugt, røde bær og granatæble.

        779
        kr. /stk
          Mængde
          pris
          Champagne - Esprit Nature - G
          Henri Giraud
          Frankrig
          Frankrig
          Champagne
          Aÿ

          Sofistikeret Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser. Flot strukturgivende mineralitet, der løfter helhedsoplevelsen.

          Læs mere
          • Jyllands-Posten
          • James Suckling
            95 Point
          Pris ved 3 stk.
          Mængdepris

          Før 699 kr.

          499
          kr. /stk
          Spar i alt 600 kr.
          Se flere priser
          • Biodynamic
          • Ecological
          Merci Nature
          Champagne Réaut
          Frankrig
          Frankrig
          Champagne
          Côte des Bar

          Meget sjælden og unik cuvée fra Réaut baseret på Pinot Blanc og Pinot Gris fra Réauts biodynamiske marker.

          895
          kr. /stk
            Blanc de Noirs - À Polisot 2021
            Petit Clergeot
            Frankrig
            Frankrig
            Champagne
            Côte des Bar

            Vidunderlig duft af bl.a. gule æbler, mirabeller, blomster, brioche, citrusfrugt og knust kalk. Smagen er som moden Chablis med de fineste små bobler, og så har vinen en mundvandsdrivende syre, der gør den super rank og luftig.

            Læs mere
            545
            kr. /stk
              Brut
              Philippe de Nantheuil
              Frankrig
              Frankrig
              Champagne

              Frugtrig, frisk som et nyplukket grønt æble og luksuriøs, som kun en Champagne kan være det. Philippe de Nantheuil Champagne er en flot klassisk nydelse.

              Læs mere
              • VinAvisen
              • Oldenburgs Vinguide
                17,5
              359
              kr. /stk
              • Biodynamic
              • Ecological
              Initial - Brut
              Erick Schreiber
              Frankrig
              Frankrig
              Champagne
              Côte des Bar

              Imponerende åbningsnummer fra en af regionens største fortaler for biodynamikken. Vinen er præget af en flot mineralitet og kompleksitet.

              Læs mere
              • Jyllands-Posten
                92 Point
              545
              kr. /stk
                Champagne - Argonne Rosé - Grand Cru 2013
                Henri Giraud
                Frankrig
                Frankrig
                Champagne
                Aÿ
                16.995
                kr. /stk
                  Palmes d'Or 2009
                  Nicolas Feuillatte
                  Frankrig
                  Frankrig
                  Champagne
                  Chouilly

                  En Champagne der vil sende den mest kritiske Champagne-nyder ud i ren ekstase. Lavet af 8 Grand Crus - ren, præcis, klokkeklar og ekstravagant.

                  Læs mere
                  1.099
                  kr. /stk
                  • Sustainable
                  Cuvée Grand Cru Bouzy Raffinée
                  Champagne Jean Plener
                  Frankrig
                  Frankrig
                  Champagne
                  Montagne de Reims

                  Fornem Grand Cru Champagne fra nogle af familiens bedste parceller omkring byen Bouzy i Montagne de Reims.

                  • Gault & Millau
                    91 Point
                  505
                  kr. /stk
                  • Biodynamic
                  • Ecological
                  Tradition - Halvflaske
                  Champagne Réaut
                  Frankrig
                  Frankrig
                  Champagne
                  Côte des Bar

                  Klassisk Champagne med stor præcision, renhed og en livlig syre – skabt af en af pionererne inden for biodynamik.

                  Læs mere
                  305
                  kr. /stk
                    Champagne - Argonne - Grand Cru 2016
                    Henri Giraud
                    Frankrig
                    Frankrig
                    Champagne
                    Aÿ

                    Champagne-håndværk af den fornemste og mest eftertragtede slags. Ekstremt koncentreret og kompleks med en sjælden eksotisk dybde i både bouquet og smag.

                    Læs mere
                    • James Suckling
                      2016
                      2016
                      99 Point
                    3.595
                    kr. /stk
                    • Biodynamic
                    • Ecological
                    Côte des Bar - Tradition Brut
                    Erick Schreiber
                    Frankrig
                    Frankrig
                    Champagne
                    Côte des Bar

                    Imponerende åbningsnummer fra en af regionens største fortaler for biodynamikken. Vinen er præget af en flot mineralitet og kompleksitet.

                    Læs mere
                    • Jyllands-Posten
                      92 Point
                    559
                    kr. /stk
                      Champagne - Esprit Nature - G - Gavekarton
                      Henri Giraud
                      Frankrig
                      Frankrig
                      Champagne
                      Aÿ

                      Sofistikeret Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser. Flot strukturgivende mineralitet, der løfter helhedsoplevelsen.

                      Læs mere
                      • Jyllands-Posten
                      • James Suckling
                        95 Point
                      745
                      kr. /stk
                        Millesime - Blanc de Blancs - Grand Cru 2015
                        Nicolas Feuillatte
                        Frankrig
                        Frankrig
                        Champagne
                        Chouilly

                        Fast og rank, delikat og fornem Grand Cru-Champagne med dejlig karakter af æbler og ananas, et flot afrundet bid og en fyldig fornemmelse med efterklang af honning og æble.

                        Læs mere
                        749
                        kr. /stk

                        Kun mousserende vine produceret i Champagne-området omkring den franske by Reims, må kaldes for Champagne. Det er her, du finder den særlige kalkholdige jordbund, der præger de druesorter, der anvendes til en ægte Champagne. Det er også her, teknikken til fremstillingen af Champagneblev udtænkt. Alle andre ædle mousserende franske vine kaldes Crémant, sandsynligvis opkaldt efter den lille by Cramant, der ligger i distriktets sydlige del, og ingen andre lande må bruge betegnelsen ”Champagne” om deres mousserende vine.

                        Champagne – den ægte vare

                        Det er således ikke forkert at kalde champagne for Rolls Roycen inden for bobler. Det er den, der åbnes for, når vi skal fejre noget eller når noget er officielt og det skal understreges med en skål. Det er også Champagne, der er i flasken, når skibe skal døbes eller når sejren i dagens Tour de France-etape eller Formel 1-løb skal fejres.

                        Det er kort sagt den ægte vare, der kun tages frem, når der er en grund til det og når kun det bedste er godt nok. Det gælder både privat, i firmasammenhænge og i officielle sammenhænge.

                        Kendt siden grækerne

                        Den boblende effekt i champagne stammer fra den kulsyre, der opstår i flasken, hvis vin begynder at gære igen, efter den er blevet hældt på flaske. Kulsyreholdige vine har været kendt lige så længe som der har eksisteret vin. Allerede grækerne omtaler dem, men kunne ikke rigtig gennemskue, hvad kuldioxiden i vinen skyldtes.

                        Problemet var, at datidens vinflasker ikke kunne klare trykket. Så hvis der opstod kulsyre i vinen, skød vinen enten proppen af flasken og kunne den ikke det, eksploderede hele flasken. Så ifølge historien – eller måske snarere legenden – fik en benediktinermunk ved navn Dom Pérignon til opgave at fjerne kulsyren fra vinen en gang i det 16. århundrede, for at slippe af med problemet.

                        Han siges imidlertid både at have fundet ud af, hvorfor kulsyren opstod og hvordan man kunne undgå, at flaskerne eksploderede eller skød proppen ud. Det sidste handlede simpelthen om at lave flasker af et tykkere lag glas og fæstne proppen med noget, der kunne holde den nede i flasken, når trykket steg på grund af gæringen. Her brugte man først hampetråde væddet i olie, før man senere gik over til ståltråd.

                        Den lange vej til ægte Champagne

                        På grund af at vinen skal gære to gange, er der længere vej til Champagne– og andre mousserende vin i øvrigt – end til almindelig vin. Selv om processen i dag er blevet hjulpet på vej af bl.a. gyropaller og gæring på tankanlæg, har det ikke skåret af længden på processen, kun fjernet en masse manuelt arbejde.

                        Champagne skabes typisk af en blanding af druerne Chardonnay og Pinot Noir- eller Pinot Meunier. Smagen af druerne påvirkes positivt af den kalkbræmme, der løber under Champagne-distriktet. Distriktet blev i øvrigt blev hårdt ramt af 1. verdenskrig. Flere af krigens store slag er således udkæmpet i netop denne del af Frankrig.

                        Efter høst presses druerne og sættes til gæring til en basisvin. Når basisvinen er færdiggæret, blandes forskellige basisvine til den vin, som bliver til champagne. Er der ikke tale om en årgangs-champagne, tilsættes der oftest også reserve vin fra tidligere årgange for at sikre den rigtige smag. Blandingsforholdet af de forskellige vine afgør den færdige champagnes smag og farve.I dag foregår langt det meste af basisvinsfremstillingen i rustfri ståltanke. Enkelt sværger dog stadig til brugen af træfade, til gæringen af basisvinen. Det gælder f.eks. Henri Giraud, som vi har den ære at forhandle her hos Kjær & Sommerfeldt 

                        Derefter sættes vinen på ny til gæring, ved at der tilføres sukker og gær. Når andengæringen er færdig, fjernes restgæren fra vinen og der tilsættes en såkaldt dosage. Det er en ugæret druemost og mængden af denne afgør den færdige champagnes sødme. Den fås principielt i syv forskellige niveauer fra meget tør til sød. Her kender vi mest til den såkaldte Brut champagne, der ligger til den tørre side, mens de halvtørre og søde varianter Demi-Sec og Doux er ganske almindelige i Frankrig.

                        Dosage-niveauer for champagne:

                        • Brut Nature: < 3 gram/liter eller slet ingen dosage
                        • Extra Brut: 0-6 gram/liter
                        • Brut: < 12 gram/liter
                        • Extra Dry: 12-17 gram/liter
                        • Sec: 17-32 gram/liter
                        • Demi-Sec: 32-50 gram/liter
                        • Doux: > 50 gram/liter

                        Den traditionelle metode og genvejen

                        Nogle af de fineste og dyreste Champagner fremstilles stadig efter den såkaldte traditionelle måde. Her foregår både første- og andengæring på flasken. Under andengæringen vendes flasken manuelt med en ottendedel omgang hver dag, mens den langsomt rejses op. Det er denne proces, der i dag foregår på såkaldte gyropaller, hvor mange flasker kan drejes og rejses op i samme fuldautomatiserede arbejdsgang.

                        Efter andengæringen fjernes restgæren fra toppen af flasken, ved at fryse flaskehalsen, åbne flasken og skyde gæren ud. Derefter tilsættes dosagen og champagnen proppes på ny.

                        Mange producenter vælger dog at køre både første- og andengæring på ståltanke og hælder først derefter champagnen på flaske og tilsætter dosagen.

                        Endelig kan du få enkelte, billige mousserende vine, hvor kulsyren er tilsat den færdiggærede vin på sammen måde, som man kommer kulsyre i sodavand.

                        Det to ovennævnte tilfælde dækker dog ikke over Champagne.

                        Vintage Champagne

                        Normalt står der ikke årgang på en Champagne, da den oftest blandes af både basisvin fra nyhøstede druer og reserve vin fra tidligere årgange. De forskellige producenter vælger dog – oftest på grund af druernes kvalitet det år – at producere såkaldte årgangschampagner. Her anvendes der kun druer fra dette år. Disse typer tåler bedre lagring og udvikler sig ved lagring langt bedre end de almindelige champagne-typer uden årgangsangivelse.

                        Vintage Champagne er årgangschampagne, der ofte lagres i flere år, før de frigives. Derfor er vintage Champagne væsentligt mere kostbare end almindelig champagne og visse mærker og årgange sælges til svimlende summer. Nogle af de mere eksklusive champagner hedder Fine Wine champagne.

                        Producenttyper

                        Der findes i dag mange forskellige producenter af Champagne. Det er dog ikke produktionsmåden (traditionel versus tanklagring), der afgør hvilken type producent der er tale om. Det handler om, hvordan producenten tilvejebringer de druer, der anvendes til Champagne. Denne fortæller ifølge kendere også noget om, hvilken kvalitet Champagne du kan forvente dig af indholdet i flasken.

                        Producenttypen skal angives på flasken, men er oftest svær at finde. Den står angivet som en to-bogstavsforkortelse et eller andet sted på etiketten, oftest i forbindelse med et nummer.

                        Her følger koderne og deres betydning:

                        • NM: Négociant manipulant. Betegner en producent, som har købt druerne på markedet og derefter selv producerer champagnen.
                        • CM: Coopérative de manipulation. En andelsproducent, der producerer champagne af de druer som medlemmerne i kooperativet har indleveret det år.
                        • RM: Récoltant manipulant. En vindyrker, der selv har en – oftest lille – produktion af champagne fra egne vinmarker.
                        • SR: Société de récoltants. En ikke-kooperativ sammenslutning af producenter, der hver især bruger hinandens druer til at producere en champagne.
                        • RC: Récoltant coopérateur. Et medlem af et vin-kooperativ, der producerer en champagne i eget navn af kooperativets druer.
                        • MA: Marque auxiliaire or Marque d'acheteur. En champagne solgt under et andet brand end producentens. Det kan f.eks.være en supermarkedskæde, der sælger en champagne under eget navn
                        • ND: Négociant distributeur. Samme som MA-champagne. Her er brandet bare en vinhandler eller vinimportør. Det ville være denne producenttype, vi skulle angive på flaskerne, hvis Kjær Sommerfelt valgte at sælge champagne under eget navn.

                        Dyk ned i en verden af utrolig champagne

                        Hvad vi har skrevet her på siden, er langt fra alt, hvad der er værd at vide af Champagne. Vil du vide mere, er du velkommen til at besøge vores butikker i København, Odense og Århus eller kontakte os pr. mail eller telefon.

                        Du kan også vælge at gå på opdagelse selv i de mange fantastiske champagner, vi fører hos Kjær Sommerfelt. Det gælder både føromtalte Henri GiraudNicolas Feuillatte og flere andre producenter i den absolut øvre ende af skalaen.

                        Det første skridt på rejsen tager du ved at rulle op til toppen af siden hvor du finder Champagne tilbud blandt et stort sortiment af de famøse franske bobler. God fornøjelse!

                        Passion for mennesker og vin siden 1875

                        Fri fragt ved
                        køb over 500 kr.

                        Dag-til-dag levering
                        ved køb før kl. 13

                        Kongelig
                        Hofleverandør

                        Passion for vin
                        siden 1875

                        Afhentning i Kbh,
                        Aarhus & Odense

                        Afhent gratis din
                        ordre lokalt