Codorníu Cava Brut - Ecologica
Spanien
Catalonien
Cava som cava skal være, enormt frisk, frugtig og sprudlende, men denne har lidt ekstra raffinement af lidt cremet, blød ”mouthfeel”. Ideel til aperitif, fest og terrasse, men også en oplagt match til lettere anretninger.
Læs mereCava som cava skal være, enormt frisk, frugtig og sprudlende, men denne har lidt ekstra raffinement af lidt cremet, blød ”mouthfeel”. Ideel til aperitif, fest og terrasse, men også en oplagt match til lettere anretninger.
Læs mere
149
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Tapas
Velkomst
Smagsnoter
Grønt æble
Hvide blomster
Fersken
Mandel
Citronskal
Citron
Ingefær
Grapefrugt
Lime
Urter
Druer
Macabeo
Xarel-lo
Parellada
Beskrivelse
”Det reneste udtryk for traditionel Cava” – sådan beskriver Codorníu selv deres 100% økologiske Cava. Traditionel fordi den er lavet på de tre karakteristiske Cava-druer Xarello, Parellada og Macabeo. Druerne er certificeret ECO (European Regulations ) og NOP ( National Organic Program ) og dyrket i Penedès på marker med meget lavt udbytte af særligt gode, sunde druer. Cava’en har hvilet sig, så at sige, ca. et år inden den er frigivet til salg, dette for at bevare druernes primære aromaer og give et samlet ungdommeligt indtryk af frugt og friskhed. Det er duften; grønne, faste Granny Smith-æbler der hvirvler op af glasset, og for den trænede næse, lidt friske mandler. Cava’en er som Cava skal være, enormt frisk og sprudlende, men denne har lidt ekstra raffinement af lidt cremet, blød ”mouthfeel”. Ideel til aperitif, fest og terrasse, men også helt perfekt til mad – det store sunde køkken af gode, økologiske råvarer.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.