Barolo vin
Barolo er navnet på de største vine fra Piemonte i Italien. Barolo er udelukkende lavet på Nebbiolo druen og går også under betegnelsen "kongernes vin". De er oftest komplekse, kraftige og samtidigt elegante rødvine og med en fornem evne til at ælde med ynde.
Her på siden finder du en masse Barolo vin af høj kvalitet. Gå på opdagelse og find din nye favorit.
Barolo vin
Barolo er navnet på de største vine fra Piemonte i Italien. Barolo er udelukkende lavet på Nebbiolo druen og går også under betegnelsen "kongernes vin". De er oftest komplekse, kraftige og samtidigt elegante rødvine og med en fornem evne til at ælde med ynde.
Her på siden finder du en masse Barolo vin af høj kvalitet. Gå på opdagelse og find din nye favorit.
Category.Filters.RangeHeading
(1)
(6)
Barolo 2019
Fast, rank vin med charmerende kerne af røde frugter. Indbydende bouquet med rosenblade, kirsebær og modne blommer og underliggende mineralske påmindelser.
Product.ReadMoreBarolo - La Pieve 2020
Abbonas Barolo viser med al tydelighed, hvorfor Barolo-vine er så populære! Næsen er typisk Nebbiolo med roser, violer og rød frugt.
Product.ReadMoreBarolo - Terlo Ravera 2019
Super raffineret Barolo fra italiensk topdistrikt. Enestående i smagen, hvor kirsebær, trøffel og blomme balanceres af fin tannin og blød fylde.
Product.ReadMoreBarolo - Serralunga d'Alba 2019
Økologisk certificeret Barolo fra en Piemontes nye stjerner – Enrico Rivetto. Fra tre af de bedste cru’er i Serralunga d’Alba.
Product.ReadMoreBarolo 2020
Elegant rødvin fra Marziano Abbona i Piemonte med masser af duft af violer og lakrids og smag af moden frugt. Perfekt til rustikke retter med kalv, lam og mørkt fjerkræ.
Product.ReadMoreBasket.BasketLine.BeforePrice 399 kr.
Barolo 2019
Imødekommende, klassisk og kraftfuld. En rødvin der flot demonstrerer den elegante stil La Morra er så kendt for.
Product.ReadMoreBasket.BasketLine.BeforePrice 399 kr.
Barolo - Garblèt Sué 2020
Både bouqueten og smagen byder velkommen med finesserige nuancer af saftige røde kirsebær og modne jordbær, lakrids og kanel, smukt omkranset af en poleret tannin og en herligt forfriskende syre.
Product.ReadMoreBasket.BasketLine.BeforePrice 995 kr.
Barolo - Pressenda 2017
Vinen dufter af violer og skovbund og har en meget harmonisk og frugtrig smag.
Barolo - Rocche di Castiglione 2020
I duften finder man violer, blommer og mørke kirsebær, bagekrydderier, skovbund og mynte. Elementerne går på fornem vis igen i smagen, der synes at blive ved med at vokse, med en diskret charme og en nærmest vibrerende nerve.
Product.ReadMoreBasket.BasketLine.BeforePrice 1.195 kr.
Barolo - Villero 2020
Klassisk og kraftfuld Barolo - både duft og smag besidder alle Nebbiolo-druens dyder, med kirsebær og rosenblade, kernelæder, peber, grønne urter og mentol.
Product.ReadMoreBasket.BasketLine.BeforePrice 1.195 kr.
Barolo - Cerviano 2017
Flot, struktureret enkeltmarks Barolo med noter af hindbær, trøffel og blåbær krydret med Nebbiolo-druens markante tannin.
Product.ReadMoreBarolo - Cerviano 2016
Flot, struktureret enkeltmarks Barolo med noter af hindbær, trøffel og blåbær krydret med Nebbiolo-druens markante tannin.
Product.ReadMoreBarolo - Magnum 2019
Elegant rødvin fra Marziano Abbona i Piemonte med masser af duft af violer og lakrids og smag af moden frugt. Perfekt til rustikke retter med kalv, lam og mørkt fjerkræ.
Product.ReadMoreBarolo - Brea Vigna - Ca'Mia 2020
Barolo - Brea Vigna Ca'Mia er et skolebogseksempel på en klassisk Barolo. Kraftig og intens i både duft og smag, med noter af modne blommer, brombær og appelsinskal, læder, kanel og lakrids.
Product.ReadMoreBasket.BasketLine.BeforePrice 1.195 kr.
Barolo - Serralunga d'Alba 2020
Økologisk certificeret Barolo fra en Piemontes nye stjerner – Enrico Rivetto. Fra tre af de bedste cru’er i Serralunga d’Alba.
Product.ReadMoreBarolo - Briccolina 2018
Stor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med bl.a. mørke, røde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder.
Product.ReadMoreBarolo - Magnum 2018
Elegant rødvin fra Marziano Abbona i Piemonte med masser af duft af violer og lakrids og smag af moden frugt. Perfekt til rustikke retter med kalv, lam og mørkt fjerkræ.
Product.ReadMoreBasket.BasketLine.BeforePrice 749 kr.
Barolo – fremstillet på Nebbiolo-druen
Barolo er fremstillet af den meget mørke druesort Nebbiolo – en af Italiens mest hæderkronede vindruer. Sorten er ikke blot meget gammel, den er også ophav til store, smukke, parfumerede og udtryksfulde vine, hvis lagringspotentiale er uovertruffet.Områdets rigdom i vin og mad tiltrækker foodies, vinelskere og anerkendte vinjournalister fra hele verden.Nogle af de største Barolo-vine produceres i ganske små mængder, og i de helt store år bliver vinene fra kvalitetsproducenternes enkeltmarker revet af hylderne i samme øjeblik, de frigives.
Og det endda inden, vi har fortalt historien om den vilde Barolo-krig i 70’erne og 80’erne, hvor traditionalister blev udfordret af de unge modernister i kampen om Barolos fremtid. Det er en historie helt for sig selv, som bl.a. dokumentarfilmen Barolo Boys fra 2014 ser nærmere på.
Nebbia = tåge
Navnet på Nebbiolo-druen stammer fra det italienske ord nebbia, der betyder tåge. Det refererer med al sandsynlighed til det matte ’slør’, der dækker de modne druer og fungerer som et naturligt skjold mod bl.a. insekter, holder på saften og er med til at bevare frugtens friskhed.
En anden forklaring på navnet er, at det er en reference til den tåge, der ofte dækker Piemonte, når druerne høstes i november og december.
Men uanset om navnet refererer til det ene eller det andet, er det et uomtvisteligt faktum, at druen er basis for nogle af de mest berømte vine i ikke bare Italien, men i hele verden.
Dyrkning
Når det gælder Nebbiolo-druen, er intet overladt til tilfældighederne. Det er kun de bedste vinmarker, der bruges til denne druesort – de stejle, sydvendte skråninger med særlige, og for Nebbiolo-druen helt ideelle, jordbundsforhold. Druen trives i kalkholdig jord og modnes langsomt i højderne (250-450 m.o.h). Piemontes fastlandsklima tempereres af luftstrømme, der gør sommeren lidt køligere og efteråret fyldt med masser af tåge – en ideel cocktail for druerne.
Nebbiolo-druen er ikke let at dyrke. Den er meget tykskindet, blomstrer tidligt, modner sent og kræver megen varme og sol. Det tykke drueskind og de mange bitre kerner gør Nebbiolo meget rig på tannin, men pudsigt nok har druen et lavt indhold af anthocyaniner (farvestof), og derfor kan vine på Nebbiolo ofte være meget lyse i farven.
Barolo og Barbaresco
Det er ikke blot Barolo-vinene, der er fremstillet på Nebbiolo-druer. Også Barolo-vinens fætter, Barbaresco, har Nebbiolo som drue-ophav. Til trods for druens mørke farve er vinen relativt lys, og dømmer man efter den alene, kan man foranlediges til at tro, at her er tale om lette rødvine. Men skinnet bedrager – begge vine er nemlig meget fyldige og rige på smag, ikke mindst pga. druens høje indhold af garvesyre.
Af selvsamme årsag bliver de vine, der er fremstillet på Nebbiolo-druer, oftest bedre med alderen. Her har smagsnoterne nemlig for alvor fået lov til at udvikle sig, og de kan brillere med noter af bl.a. figner og læderagtige nuancer. Du kan forvente en aromabombe uden lige; intens, kompleks og pakket med røde bær og mørke frugter – en skøn og stor vinoplevelse, der bliver mere frugtrig og blød, jo ældre vinen er.
Hvorfor er en Barolo så dyr?
Det er individuelt, om man finder prisen på en god flaske vin lav, rimelig eller høj. Men det er et faktum, at en Barolo ofte ligger i et højere prisleje end mange øvrige rødvine. Det skyldes den høje kvalitet og de flotte karakteristika, der generelt kendetegner en god Barolo – og så selvfølgelig det store lagringspotentiale: En god Barolo kan som udgangspunkt gemmes i 10-20 år. Nogle endda helt op til 50 år.
Baroloens historie
I dag er Barolo en stor, majestætisk og aromafyldt vin, men sådan har det ikke altid været. Oprindeligt var vinen en sød vin, måske endda mousserende, men det blev ændret i midten af 1800-tallet, hvor den franske vinmager Louis Oudart blev inviteret til Barolo af selveste borgmesteren. Målet var at højne kvaliteten af vinfremstillingen hos de lokale producenter. Nogle af de tiltag, Louis Oudart gennemførte, var at forbedre hygiejnen i vinkældrene. Han begyndte at producere en langt mere tør vin, den første, ’moderne’ Barolo, der hurtigt blev populær blandt den lokale overklasse – og ved hoffet. Deraf tilnavnet ”Kongernes vin – vinenes konge”.
Kend din Barolo
- Lagring: Barolo skal lagre i min. 36 måneder (24 måneder i fade, herefter 12 måneder i flasken). Riserva-udgaverne kræver min. 60 måneders lagring.
- Stil: Kraftig, aromatisk, kompleks og elegant med høj syre.
- Klassiske noter: Lyse bærfrugter som kirsebær og vilde jordbær, roser, lakrids, læder og skovbund.
- Nyd den til: Kraftige retter, f.eks. pasta, risotto og retter med kød.
Find eller genfind din yndlings-Barolo
Er du blevet nysgerrig efter at smage den majestætiske vin, kan du finde vores udvalg her på siden. Måske kan du også genfinde den Barolo, du nød på ferien i Piemonte? Kig dig omkring, og lad dig inspirere – alternativt tag et kig på de øvrige vine, Piemonte har at byde Bestiller du for mere end 500 kr. i samme ordre, får du forsendelsen kvit og frit.
Smag på italienske vine
Hvis du gerne vil smage de skønne Barolo-vine – eller vin fra Piemonte generelt – skal du holde øje med vores kalender med smagsarrangementer. Dem holder vi over hele landet, og vi kan også holde en smagning hos dig – enten i vores lokaler i København eller Aarhus, hjemme hos dig eller i din virksomhed som et firmaarrangement.
Vil du læse mere om Barolo-vine og resten af vinverdenen, eller har du spørgsmål om vin? Så besøg vores sektion Lær om vin. Her finder du svar på mange af de mest stillede spørgsmål om vin, druer og områder.