Umberto Cesari Pignoletto - Spumante - Moma

Italien
Italien
Emilia-Romagna

Sprudlende Spumante fra Umberto Cesari med dufte af pære, citron og jasmin og en sprød, opfriskende smag. Vinen er et klokkeklart bevis på at kvalitets bobler sagtens kan laves i Emilia Romagna.

Læs mere

Sprudlende Spumante fra Umberto Cesari med dufte af pære, citron og jasmin og en sprød, opfriskende smag. Vinen er et klokkeklart bevis på at kvalitets bobler sagtens kan laves i Emilia Romagna.

Læs mere
    Pignoletto - Spumante - Moma
    149
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Mager fisk
    Ost
    Sushi
    Tapas

    Beskrivelse

    Det gyldne glas

    Da Umberto Cesari ønsker at promovere og støtte unge kunstnere, afholder vinhuset derfor en stor kunstkonkurrence hver fjerde år. I den tredje udgave af Umberto Cesari Art Contest blev der i 2019 indsendt flere end 300 kunstværker. Her gik sejren til ”Det Gyldne Glas”, som ny pryder etiketten til Moma Sparkling. Ideen bag designet er ønsket om et minimalistisk og moderne design, inspireret af buddhistisk mandala-teknik. Designet er en reference til det øjeblik, hvor vinen hældes i glasset.

    Pignoletto?

    Druesorter findes der utrolig mange af i Italien. Med over 2.000 sorter, hvoraf cirka 400 bruges aktivt i vinproduktionen, er Italien en af de mest spændende vinlande i verden. Pignoletto er en af de mindre kendte druesorter, der har hjemstavn i Emilia-Romagna regionen. Pignoletto-druen bliver brugt til Umberto Cesaris Spumante, Moma. Druen bruges primært til mousserende vin, men er langt mindre udbredt end Glera-druen, som bruges i produktionen til Prosecco.

    Martinotti metoden

    Denne produktionsmetode indebærer, at hele drueklaser presses ganske let, og gæringen sættes i gang ved ca. 15⁰C. Efter første gæring, gennemgår vinen en anden-gæring i lukkede ståltanke (autoklave) over cirka 30 dage. Dette gør at både aromaer, smag og ikke mindst kulsyren i vinen bevares intakt. Vinen ligger yderligere 120 dage på bærmen, inden den tappes under tryk direkte på flaske. Martinotti metoden skaber vine, der er frugtdreven, sprøde med en behagelig frisk mousse. Golden Delicious

    Ligesom det gyldne glas, der pryder etiketten, så er der også i smagen masser af modne, lækre æblenoter af sorten ”Golden Delicious” i både duft og smag. Samtidig finder du betagende noter af vilde blomster, jasmin og citrusnoter. Servér gerne afkølet til alskens antipasti, lyst kød, vegetarretter, mager fisk, gazpacho, frisk mozzarella salat eller som aperitif/velkomstglas.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Umberto Cesari_Edit.jpg
    Produceret af Umberto Cesari
    Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt