Beskrivelse
På trods af farven er rosévin ikke en blanding af rødvin og hvidvin– med et par enkelte undtagelser. For det meste rosévin skabes af blå druer, hvor skallen får lov at gære med. Dog oftest kun i ganske få timer til nogle dage, indtil vinen har fået den rigtige farve. Derefter fjernes skallerne og vinen får lov at færdiggære, indtil den er klar til at komme på flaske. Efter en kort lagring hvor vinen klares, sendes den friske rosévin på markedet.
Farve- og smagsmæssigt kan der være stor forskel på rosévine. Farven kan variere fra det sarte laksefarvede, til næsten jordbær rød. Smagsmæssigt strækker de lækre rosévinene sig fra det tørre, og til det helt søde. Forskellen i smag og farve skyldes naturligvis druevalget og produktionsprocessen, samt det klima druerne er dyrket i, og det skal vi selvfølgelig blive klogere på under denne smagning.
Denne aften skal vi smage:
- Nik Weis Pinot Noir - Rosé
- Maison Saint Aix Aix Rosé
- Masseria Surani Negroamaro Sorani - Rosé
- Château De Fesles Rosé d'Anjou - La Chapelle
- Château D'Esclans Rock Angel
- Kobal Roots - Zweigelt Rosé
- Eclipse White Zinfandel, California
Smagningen foregår i Kjær & Sommerfeldts smukke lokaler, og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.
NB. Smagningen vil foregå på dansk.
Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes, medmindre smagningen aflyses grundet for få tilmeldte.
Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt.
Læs hele beskrivelsen