Henri Giraud Champagne - Blanc de Craie
En charmerende Champagne med kridt- og eksotiske påmindelser. Udvikler sig imponerende i glasset, og afslører lag på lag af duft- og smagsindtryk.
Læs mereEn charmerende Champagne med kridt- og eksotiske påmindelser. Udvikler sig imponerende i glasset, og afslører lag på lag af duft- og smagsindtryk.
Læs mereÆble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Beskrivelse
Blanc de Craie er Henri Girauds nyeste skud på stammen, og skønt det er en Blanc de Blanc, udtrykker den tydeligt husets stil og signatur. Vinen er fremstillet på Chardonnay – 55% er høstet i grand cru-kommunen Aÿ, 45% i Louvois. Chardonnay-druerne bliver vinificeret og laget 12 måneder i 3-5 år gamle barriques af egetræ fra Argonne-skoven. Herefter sammenstikkes vinen med op til 50% reservevin, hvoraf den ældste del er fra 1990’erne. Herefter lagrer vinen med sit bundfald i flasken i ca. 3 år, inden vinene dégorgeres og får tilført 6-8 g/l dosage.
Kridt hedder craie på fransk, og vinene er selvsagt en hyldest til den jordbund, der kendetegner Champagne, men i dette tilfælde også et væsentligt duft- og smagsmæssigt element i selve vinen, der medvirker til at løfte Chardonnay-druens tekstur, eksotiske frugter og forårsblomster op på et læskende og forfriskende niveau. I gastronomisk henseende vil, foruden den indlysende aperitif, lette og ikke for salte retter være at foretrække. Fisk og skaldyr burde være et indlysende og glimrende selskab til denne dybt charmende Champagne.