Fiegl
Området omkring byen Oslavia er berømt for sine unikke jordbundsforhold og det optimale mikroklima. Foruden Fiegl finder man også andre kendte og velrenommerede producenter som Radikon og Gravner. Alle drager fordel af dette særlige terroir, der gør dem i stand til at dyrke og fremstille karakterfulde og forfriskende vine med en fin og elegant mineralitet.
I dag ledes vingården af to generationer af Fiegls. Brødrene Alessio, Giuseppe og Rinaldo, med deres sønner Martin, Robert og Matej stående klar i kulissen. Alle med friske ønologistudier og bunker af entusiasme i bagagen.
Fiegl fokuserer primært på produktion af hvidvine, og er især kendt for deres vine fremstillet af druesorterne Pinot Grigio og Ribolla Gialla. Skønt endnu uden officielle certificeringer dyrkes de 30 hektar marker efter bæredygtige principper, med hjælp fra økologiske produkter. Selve høsten foregår stadig med håndkraft, for dermed at sikre det bedst tænkelige druemateriale og udgangspunkt.
Helt generelt rammer Fiegls vine ind i en tidsånd der foreskriver tørre, sprøde og mineralske vine. De er let drikkelige, men også komplekse på én og samme tid. Vinene har med sin raffinerede smag tilmed et stort gastronomisk potentiale.