Maison Louis Jadot Marc de Bourgogne - A la Mascotte
Frankrig
Marc med fine, bløde strøg af karamel og elegant tannin fra fadet. Så fin som afslutning på et dejligt aftenmåltid og ville gå så glimrende til f.eks. æbletærte eller ost.
Læs mereMarc med fine, bløde strøg af karamel og elegant tannin fra fadet. Så fin som afslutning på et dejligt aftenmåltid og ville gå så glimrende til f.eks. æbletærte eller ost.
Læs mere
419
kr. /stk
Passer godt til
Dessert
Smagsnoter
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Druer
Chardonnay
Pinot Noir
Beskrivelse
Denne Marc er lavet på druer både fra Côte de Beaune og fra Côte de Nuits, og af både Chardonnay- og Pinot Noir-druer, igen både fra Premiers Crus og Grands Crus vinmarker. Det er en Marc uden årgangsbetegnelse og fakstik et blend, ikke kun af forskellige druer, men også af forskellige årgange, således inderholder den druer fra årgange melem 5 til 30 år gamle. Lagrigingen er foregået på egetræsfade af forskellig alder. På fadende sker en langsom fordampning og gør Marc'e fine, bløde strøg af karamel og elegant tannin fra fadet. Så fin som afslutning på et dejligt aftenmåltid og ville gå så glimrende til f.eks. æbletærte eller ost.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.