Coppo
Coppo blev etableret i 1892 og har nu, i mere end 120 år, været en familiedrevet vingård, hvilket gør det til en af de ældste i Italien under samme ubrudte ejerskab. Som familiens overhoved var det Piero Coppo, der grundlagde de værdier og den etik, der har været familiens omdrejningspunkt frem til i dag. Hans ry som kompromisløs og talentfuld vinmager, evigt stræbende efter perfektion ned til den mindste detalje, har siden været et adelsmærke, der er gået i arv fra generation til generation i Coppo-familien.
Det var imidlertid op igennem 1970’erne og 80’erne, da de såkaldte modernister i Piemonte udfordrede traditionalisterne, og da den tredje generation af Coppo-familien, de fire brødre; Piero, Gianni, Paolo og Roberto, overtog familiefirmaet, at det helt store vendepunkt indtraf, og fokus på fremstilling af top-vine blev deres egentlige mission. Inspireret af de store franske vine, blev de klassiske 225 liter egefade, barriques, introduceret i kældrene i Canelli. Med konstante gode bedømmelser i den italienske vinbibel, Gambero Rosso, må målet siges af være nået.
Med de to fætre, Max og Luigi, er fjerde generation af Coppo-familien så småt ved at være kørt i stilling. Klar til at lægge nye alen til Coppos videre udvikling. Det bliver spændende at følge på sidelinjen.
Om Coppos vine kan man generelt sige, at de stilmæssigt evner at kombinere frugt, fylde og elegance i en imponerende indbyrdes balance, som ingen anden formår at gøre dem kunsten efter. Vinene herfra er typisk overordentligt velstrukturerede, med en syre der er ligeså livsgivende som den er sprød.
Bæredygtige tiltag hos Coppo
Coppo er under omlægning til bæredygtig dyrkning under det italienske bureau SQNPI.
I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:
Miljøområder:
- Minimere brug af pesticider
- Øge biodiversitet
Sociale områder:
- Medarbejdersundhed og -trivsel
- Børne- og tvangsarbejde
Ledelsesstyring:
- Databeskyttelsespolitik
- Bæredygtighedsrapportering