Peter Sisseck Pingus 2022
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero
Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. 100% Tempranillo, lavt udbytte, drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv, afstilkning skal foregå i hånden, gæringen skal være relativ kold, kun helt nye egetræsfade og ngen klaring og filtrering af vinen. En opskrift som R. Parker har givet de magiske 100 Point på.
Læs mere
9.995
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Figen

Cedertræ

Tobak

Dild

Blåbær

Lakrids
Druer
Tempranillo

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Peter Sisseck’s efterhånden så verdenskendte vine er baseret på de klassiske kvalitetsbegreber om terroir, hvilket blandt andet betyder klima, jordbundens beskaffenhed og landskabets formationer, vinplanten og vinifikationen. Han betragter og formulerer sine ”dogmeregler” således: Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. 100% Tempranillo, lavt udbytte, drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv, afstilkning skal foregå i hånden, gæringen skal være relativ kold, kun helt nye egetræsfade og ngen klaring og filtrering af vinen. En opskrift som R. Parker har givet de magiske 100 Point på.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Dominio de Pingus
Peter Sisseck har haft enorm succes med sine vine på Dominio de Pingus. Efter at have arbejdet i Frankrig og USA slog Sisseck sig ned i Spanien, hvor han i en periode arbejdede for Hacienda Monasterio før han åbnede sit eget vinhus, Dominio de Pingus. Det, der næsten er mest overvældende ved Pingus, er den overvældende succes, som vinen har haft, lige fra den første årgang blev frigivet i 1995. Primære årsag er nok, at supervinikonet Robert Parker gav fadprøven 96–100 points. Pingus-vinen kommer fra tre parceller med ekstremt gamle Tempranillo vinstokke. Da Peter første gang lejede vinmarkerne, var de yderst forsømte. På trods af at jorden og vinstokkene havde den rigtige dræningsevne og alder, krævede det flere år, hvor man gennem et næsten genialt beskæringsarbejde fik rettet vinstokkene ud, sænket højden og beskåret dem tilpas meget tilbage og dermed lykkedes at give et naturligt lavt udbytte af den rette kvalitet.